Dernek Denetim Kurulu Başkanımız Hüseyin Karaosman'ın kur'an-ı kerim tilavetiyle başlayan toplantıda,bu yıl medrese öğrencilerine yönelik verilecek eğitimin programı ve dernek faaliyetleri çıkarıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Günhafder Başkanı Mustekim Kaba, önlerindeki eğitim yılının planlamasını hazırladıklarını belirtti.

Rize yöresinde medrese kültürünün yaygın olmadığını ifade eden Kaba, 'Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber medreselerde her sene yeni bir döneme başlıyoruz. Medresemizden eğitim almak isteyenler için önceliğimiz İmam Hatip talebesi ve hafız öğrencilerimiz ile İlahiyat Fakültesi öğrencilerimizdir. Öğrencileri kapsamlı eğitimden geçiriyoruz. Biz, Günhafder Yönetim Kurulu ve üyeleri ile bir yıllık eğitim programını çıkarmak için bir araya geldik. Önümüzdeki bir yıllık eğitim planlamamızı yaptık. Biz bu yılımızı bugünden hesaplayarak hedeflerimize ulaşacağız.' dedi.

Medreselerin öneminden bahseden Kaba, sözlerini şöyle tamamladı: 'Halkımız çocuklarını hiçbir karşılık beklemeden medreselere gönderiyor. Halkımız çocuklarını İslami ilim alsın, topluma hem maddi hem de manevi faydası dokunsun diye medreseye gönderiyor. Halkımızdan çocuklarını medreselere göndermelerini ve bu imkanlardan istifade etmelerini istiyoruz. Bu bağlamda Günhafder olarak, Medrese usulu eğitimin yapıldığı merkezimiz önümüzdeki yıllarda dahada gelişip öğrenci sayısını hızla artıracaktır.' dedi.

Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar? Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar?

Daha sonra dernek faaliyetleri ve Arapça eğitimi hakkında konuşan Günhafder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Erkan, 'Günhafder'de öğrenciler üzerinde faaliyet yürütmekteyiz. Orta yaş ve küçük yaştaki öğrencilere Kur'an dersi, tecvit, İslam fıkhı, peygamberler tarihi konularında öğrencilerimize dersler verilen kur'an kurslarımızda bu aşamadan sonra hafızlığını ikmal eden öğrencilerimize yönelik bir üst merhale olan Arapça eğitimini dernek olarak Güneysu ilçemizde başlatmış bulunmaktayız. Çalışmalarımızın tek gayesi 'İyiliği emreden kötülükten nehyeden bir topluluk bulunsun' ayetine mazhar olmaktır.'dedi.

Editör: Haber Merkezi