İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile Halk Eğitim Müdürlüğü Bakır İşlemeciliği Atölyesi'nde açılan meslek edindirme kursunu başarı ile bitiren 19 kursiyer sertifikalarını alarak 'Geleceğimiz Emniyette 2019' projesi ile Erzincan Çelik Kalem Bakır İşlemeciliği eğitim programını tamamladı.

Vali Çeber, gençlerin gelişimlerine yönelik düzenlenen kursların önemini vurgulayarak, 'Halk Eğitim Merkezinde aldıkları kursla gençlerimiz hem sanat öğreniyor, hem de sosyal ve ekonomik hayata katılımları sağlanmış oluyor. Bizler de, düzenlenen programlarda genç kardeşlerimize becerilerini geliştirmeleri yeni ilgi alanları edinmeleri konusunda gereken desteği verme gayretindeyiz. Ortaya çıkardıkları eserlere bakılırsa, iyi bir eğitim aldıkları bakır işlemeciliğinde yetkinlik kazandıkları anlaşılıyor. Bu vesileyle, kursiyerlerin sosyal hayata katılıp eğitimlerine katkıda bulunan Rize İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube personeline, Halk Eğitim Merkezinde kursu gerçekleştiren uzman eğiticimiz Sevgi Örsoğlu'na teşekkür ediyorum, Bakır işlemeciliği gibi ata yadigarı, emek gerektiren bir işe gönül verdikleri için kursiyerlerimizi de tebrik ediyorum' dedi.

ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı? ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı?

İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı'n da katıldığı ziyarette; kursiyer gençler, Vali Çeber'e verdiği destekten ve kabullerinden dolayı teşekkür ederek, kendilerinin bakır işleme tekniği ile yaptıkları el işçiliği bir saat takdim ettiler.

Editör: Haber Merkezi