Ragbi antrenörü Yunus Emre Bostan yeni açılan bu branşı, bir araya gelerek büyüyebileceklerini ve tanıtabileceklerini dile getirdi. Bostan, 'Ragbi gelişmekte olan bir spor dalı, futbol olsun diğer spor branşları olsun şu anda herkes oynayabiliyor ama bu farklı bir spor dalı olduğu için henüz yaygın değil. Bunu ancak bir araya gelerek geliştirebiliriz' ifadelerini kullandı.

Rize Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları Kim Oldu? Rize Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları Kim Oldu?

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik her spor branşında olduğu gibi ragbi sporunun da gençlere her anlamda faydalı olacağını ve gençlerin kötü alışkanlar edinmesinin önüne geçileceğini vurguladı. Çelik, 'Her genç bir spor branşıyla uğraşmalı yeni açılan branşımıza tüm gençleri davet ediyorum' diye konuştu.

RAGBİ

Anavatanı İngiltere olan ragbi, iki takım arasında, oval bir topun el ve ayaklarla kontrol edilerek sayı yapılması esasına dayalı olarak oynanan takım oyunu. Ragbi birliği ve ragbi ligi olmak üzere farklı kurallara ve oyuncu sayısına sahip iki türü vardır.

İngiltere'nin yanı sıra Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Galler, İrlanda, İskoçya ve Fiji'de çok popüler olan bu oyun dünya genelinde yeni yeni popüler olmaya başlamıştır.

Editör: Haber Merkezi