Ömer Karakurt ve Serdal Baş ikilisi ile şampiyonaya katılan Hemşin Spor Bilardo takımı, A grubunda 2 Alman, 1 Belçika takımını eleyerek gruptan çıktı. Sırasıyla yine bir Alman takımını yenen takım, çeyrek finalde WBA Avusturya takımını da yenerek yarı finalde Çek Cumhuriyeti takımı BK Ekvita ile eşleşti. Çek takımınıda kayıpsız geçen Hemşin Spor Bilardo Takımı final maçına kadar yaptığı 12 karşılaşmayıda yenilgisiz tamamlamış oldu. Final maçında Belçika'dan Kon Bc De Goeie Queue takımına 1 galibiyet 1 mağlubiyet alarak averaj ile kaybeden Hemşin Spor Kulübü gümüş madalyanın sahibi olarak Kulüpler Avrupa Şampiyonası 2. si olmayı başardı.

Konu ile ilgili açıklama yapan basın sözcüsü ve bilardo takımı oyuncusu Şefik İnce, '2013 yılında kurulan Kulübümüz kısa geçmişine bir çok başarı sığdırdı. Bocce branşında bir çok başarı elde ettik. Bilardo branşındada aktif olarak müsabakalara katılmaya başladık ve aldığımız başarılı sonuçlar neticesinde 2017 yılında Bilardo Türkiye 1. Ligine yükseldik ve Rize'miz ile Hemşin ilçemizi hala daha 1. Ligde temsil etmeye devam ediyoruz. Bilardo Federasyonu Başkanımız Ersan Ercan ve Hemşin Spor Takım Kaptanımız aynı zamanda Bilardo Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Halim Doruk' un destekleri ile, Kulüpler Avrupa Şampiyonasına katılabilme durumumuz oluştu. Rize Valimiz Kemal Çeber ve Yönetim Kurulumuzun da destekleri ile Avrupa Şampiyansında ülkemizi temsil ettik ve Avrupa 2. olduk. Bu Kulübümüz ve ilçemiz adına çok büyük bir başarı. Destek verildiği taktirde nice başarılarda gelecektir'' dedi.

Konu ilgili açıklama yapan Kulüp Başkanı Nadir İnce 'Kulüp olarak Hemşin' de bir çok sportif proje hazırladık ve yönettik. Gücümüz yettiğince kendimize uygun olan branşlarda faaliyet göstermeye çalışıyoruz. Basın sözcümüz Şefik İnce ve takım kaptanımız Halim Doruk'un bilardo sporuna olan ilgileri neticesinde bilardo branşında da faaliyet göstermeye başladık. 2017 yılında İzmir' de yapılan 1. Lig müsabakalarında ikinci olarak Bilardo 1. Ligine yükseldik. Şimdi başarımıza başarı katarak Kulüpler Avrupa Şampiyonası 2. olduk ve ülkemize gümüş madalya kazandırdık. Kulübümüzün buralara gelmesinde pay sahibi olan tüm takım oyuncularına ve yönetim kurulu üyelerimize, desteklerinden ötürü Rize Milletvekilimiz Osman Aşkın Bak'a, Rize Valimiz Kemal Çeber'e, Rize Gençlik Spor İl Müdürümüz Mustafa Çelik'e ve Hemşin Belediye Başkanımız Halim Kazım Bekar'a teşekkür ederiz'' dedi.

Süper Lig'den 9 Kulüp PFDK'ya Sevk Edildi Süper Lig'den 9 Kulüp PFDK'ya Sevk Edildi

Editör: Haber Merkezi