Hemşin ilçesinde görülen bir yılan türü paniğe neden oldu. Vatandaşlar, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. İlçede incelemelerde bulunan ekipler, yılan türünün Türkiye'de endemik olan ve nesli tükenme tehlikesi altındaki hayvanlar listesinde asgari risk kategorisinde yer alan zehirli 'Baran Engereği' olduğu belirlendi. Karadeniz'de tarım arazilerinde görülen ve zehirli olmasına rağmen çok uysal bir yılan türü olarak bilinen Baran Engereği, üstüne basılmadığı ve ya çok sıkıştırılmadığı sürece insanlara zarar vermiyor. 60 santimetreye kadar boya sahip ince boyunlu bir engerek türü olan yılanın başının üst önü ve ortası küçük karinasız pullar, diğer kısımları da iri plakalar yer alıyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Bülbül, yılan türünün endemik olduğunu belirterek 'Nesli tehlike altındaki kategoride değil. Asgari risk dediğimiz kategoride yer alıyor. Türün öldürülmemesi ve korunması yönünde uyarılarda bulunuyoruz' dedi.

Hemşin'de yaşayan yaban hayatı gözlemcisi Hakan Ertürk, yılanı görünce heyecanlandığını belirterek, 'Doğayı hayvanları seviyorum. İlçe merkezinde dolaşırken yılanı gördüm. Hemen telefonumla görüntüledim. İlçemiz zaten doğal güzellikleri bitki çeşitliliği ile öne çıkıyor. Bunun yanında da bir çok hayvan türü görülebiliyor. Kesinlikle her ne olursa olsun bütün hayvanların korunmasını istiyorum. Çektiğim güzel görüntüleri de sosyal medyada paylaşıyorum.' dedi.

Avcı’dan Sevenlerine Acı Haber Avcı’dan Sevenlerine Acı Haber

Editör: Haber Merkezi