Dolayısıyla da pek çok hane ve işletmelerin Hırsız Alarm Sistemleri gibi Uyarı Ve İhbar Sistemlerine olan talebi de artmıştır.

Hırsız Alarm Sistemi, ev ve işyerleri gibi alanlarda hırsızlık, tehdit, gasp, yangın, sağlık sorunu gibi oluşan tehlikeli durumlarda uyarı verip yetkililerden yardım çağırmayı sağlayan Elektronik Güvenlik Sistemidir.

Can ve mal güvenliğini ciddi anlamda tehdit eden vakalara karşı Hırsız İhbar Sistemlerini kurdurmak mekanlarda güvenli ve huzurlu bir ortam sağlar.
Birçok alanda kullanılmakta olan Hırsız Alarm Sistemleri, özellikle kapı, pencere gibi tehlike arz eden giriş alanlarının yakınlarında yer almaktadır.

YAPISI VE BİLEŞENLERİ
Hırsız İhbar Sistemlerinin Yapısını iletim geçiren panel, tuş takımı ve Ses Odaklı Siren gibi üç ana bileşenler oluşturur. Diğer bileşenler ise; Keypad, Hareket Dedektörü (PIR), Manyetik Kontak, Darbe Dedektörü, Cam Kırılma Dedektörü, Panik Butonu, Siren, Harici Siren, Dahili Siren ve GPRS İletişim Modülüdür.
Tüm Alarm Sistemlerinde aynı ekipmanlar kullanılmaz. Uygulanacak olan alanın keşifi ve sonucunda ihtiyaçlar doğrultusunda güvenlik açıklarını kapatmak amaçlanmaktadır.

Kullanılan alanlara ve talebe göre Ses Odaklı Siren ve Sensör sayısı arttırılabilir.

Togg kullanıcılarına canlı TV hizmeti Togg kullanıcılarına canlı TV hizmeti

Alarm Paneli, tüm ekipman ve aksesuarların birleştiği yer olarak, tüm detektörlerin birbiri ile haberleşmesini sağlar, Hırsız Alarm Sistemini çalıştırır ve yönetir.

Hırsız Alarm Paneli Seçiminde en az kullanılacak detektör adedince zone sayısının olması gerektiği önemli bir noktadır. Bu şekilde tehlike anında alarmın geldiği bölgeyi net olarak bilinmesi sağlanır.

Manyetik Kontak, kullanılan iç ve dış mekanlara açılan pencere ve kapılara uygulanarak açılması durumunda iletim geçiren alarm paneline sinyal vererek alarm mekanizmasını uyarmaktadır. Bu kontaklar iki parçadan oluşmaktadır bir tanesi kapı ve pencere gibi açılan mekanizma üzerine diğer ise duvara sabit kısmına entegre edilir. Kablolu Alarm Sistemleri ve Kablosuz Alarm Sistemleri için Kablolu Manyetik Kontak ve Kablosuz Manyetik Kontak çeşitleri bulunmaktadır.

Hareket Dedektörü (PIR Dedektörü), kurulu olan alandaki hareketlenmeleri algılayarak Alarm Paneline sinyal gönderme görevini yerine getirirler. Harekete duyarlı olan bu dedektörler, Hayvan Algılamayan Hareket Dedektörleri çeşidi hayvan bulunan ev ve iş yerlerinde güvenle kullanılabilir. Kablolu Hareket Dedektörleri ve Kablosuz Hareket Dedektörleri kablolu ve kablosuz alarm sistemlerinde kullanılır.

Cam Kırılma Dedektörü, cam kapı ve cam pencere gibi yerlerden giriş yapılabilmesi durumunda camın kırılma sesi algılanarak Alarm Paneline sinyal gönderir. Kablolu ve kablosuz sistemlerde Kablolu Cam Kırılma Dedektörü ve Kablosuz Cam Kırılma Dedektörü bulunmaktadır.
Panik Butonu, manuel kullanımına da olanak sağlayarak tehlike anında kullanıcı tarafında butona basılması halinde gerekli kurumlara uyarı vermektedir.

ÇALIŞMA PRENSİBİ
Özellikle Hareket Sensörü ile çalışan Hırsız Alarm Sistemleri anında hareketi algılar, sensörlerin gönderdiği sinyallerin Alarm Sinyaline dönüşmesi sağlanır, alarm devreye girdiğinde içeride ve dışarda sirenler bağırmaya başlar ve anında Alarm Takip Merkezi devreye girer.

Hırsız Alarm Sistemlerine Gaz Algılama Dedektörü, Su Basma Dedektörü, Duman Algılama Dedektörleri de bağlanarak gaz sızıntısı, su baskınları, yangın algılama gibi fonksiyonları yerine getirmek için de kullanılabilir. Acil durumlarda panik butonu sayesinde direkt olarak ambulans ya da itfaiye yönlendirmesi sağlanabilir.

ÖZELLİKLERİ
Kablolu Hırsız Alarm Sistemleri ve Kablosuz Hırsız Alarm Sistemleri olarak iki gruba ayrılan Hırsız Algılayan Sistemler çalışma prensibi ve işleyişleri açısından aynıdırlar. Aralarındaki tek fark ana panel ile dedektörler arasındaki iletişimin Kablolu Hırsız Alarm Sistemlerinde DT8 kablo ile yapılıyor olması ve Kablosuz Alarm Hırsız Alarm Sistemlerinde ise Hırsız Alarm Paneli ile dedektörler arasında iletişimin RF radyo sinyalleri ile yapılmasıdır.

Kablo çekmenin zor olduğu yerlerde kablosuz sistem tercih edilebilir. Mekanda bulunan telefon hattı ya da internet hattı aracılığı ile çalışmaktadır.

Mesaj uygulamasına sahip olması ile ev ya da iş yeri sahiplerine tehlike anında mesaj olarak gönderilebilmektedir. Bu uygulamanın aktifleştirilmesi için kişilerin telefon numaralarının alarm sistemi hafızasına kayıt edilmesi gerekmektedir.

Hırsızlık dışında oluşacak herhangi gaz sızıntısı, su baskınları, yangın gibi diğer tehlikelerin de haberdar edilebilme özelliğine sahiptir.

Güvenli ev ve çalışma hayatı sunan bu sistemler, evde ya da kurumlarda bulunulmadığında bile dış tehlikelere karşı o mekanı güvende tutmayı sağlar.

'Tehditlere karşı anında çözüm üretilebilen Gazi Information Teknoloji Hırsız Alarm Sistemleri uzmanlığı ile dışarıdan gelebilecek olan her türlü tehlikeye karşı hazırlıklı durumda bulunun.'

Editör: Haber Merkezi