İlk olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde yapılan etkinliğin ikinci ayağı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından İŞKUR'un tanıtım video gösterimi gerçekleştirildi. Açılış konuşmaları ile devam eden programda ilk olarak İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz konuşma yaptı.

Kiraz, İŞKUR'un 2012 yılından itibaren dinamik ve aktif bir yapıya dönüşerek gençlere işgücü piyasasında geniş bir alan açtığını ifade etti. Nitelik ve eğitim arttıkça iş gücü piyasasına girmenin kolaylaşacağını ifade eden Kiraz, gençlere tavsiyelerde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor

Ardından, İŞKUR Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya konuşmasını gerçekleştirdi. Kaya, Üniversiteden mezun olmanın tek başına yeterli olmadığını ifade ederek, 'Kendinizi geliştirin, yetiştirin. Niteliğiniz varsa sizi iş alırlar.' dedi.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman da programda açılış konuşması gerçekleştirdi. Rektörümüz öncelikle programın gerçekleşmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür ederek, 'İŞKUR'da öğrencilere hitap eden programlar var. Bugün üniversiteden mezun olup diploma almanız yeterli değil. Diplomaya sahip olan binlerce kişi var. Sizi başkalarından farklı kılacak özelliklerinizin, kazanımlarınızın olması lazım. İŞKUR bu anlamda sizin için önemli bir destek.' dedi.

Karaman, öğrencilere İŞKUR ile irtibat kurarak imkanlarından faydalanmaları tavsiyesinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Karaman'ın konuşmasının ardından Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen konuşma gerçekleştirdi. Şen, iş sahibi olmanın dünya hayatında en önemli mesele olduğunu belirterek, 'İŞKUR bizim zamanımızda yoktu. Gençler sizler şanslısınız. İş arama becerileri, iş bulma noktasında İŞKUR birçok fırsat sunuyor.' diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından İŞKUR iş ve meslek danışmanları, İŞKUR'un işlevi, iş arama becerileri ve öz geçmiş hazırlama konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

RTEÜ öğrencisi genç girişimci Seyit Kelleli de bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Programın sonunda İŞKUR'un çeşitli mesleklerde düzenlediği kursları başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Programa, Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İŞKUR Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi