Rize'de son yıllarda Muradiye, İkizdere, Güneysu başta olmak üzere bir çok yerinde üretilen ve kilosu 50 TL'lere satılan likapa toplanmaya başlandı.

Rize'nin İkizdere ilçesinde çiftçilik yapan Emine Baş, ilçedeki yıllardır bahçesinde likapa üretimi yapıyor. Ülkemizde pek üretimi yapılmayan ve birçok hastalığa şifa kaynağı olan meyve her yıl bir kez hasat ediliyor. Yaban mersini olarak da bilinen likapanın şeker hastalığına da iyi geldiği belirtiliyor.

Kalp Destek Cihazı İle Yaşama Tutunan Esila, Kalp Nakli Bekliyor Kalp Destek Cihazı İle Yaşama Tutunan Esila, Kalp Nakli Bekliyor

İkizdere ilçesinde yaşayan Emine Baş, likapanın geçmişten günümüze gelen bir tarım meyvesi olduğunu belirterek; 'Bu meyve daha önce dağlık kesimlerde kendiliğinden olurdu. Çocukken toplar severek yerdik. Son yıllarda İlçe Tarım Müdürlüğü de bu konuda destekler veriyor. Bizde bu fideleri diktik. İyide ürün veriyorlar. Topladığım meyveleri kendim eş dost gönderiyorum. Kilosunu 50 liradan satılıyor. Bakımı çok kolay, zahmeti yok. Bu meyveyi genellikle şeker ve gözünde problem olanlar tercih ediyor. Özellikle bölgemizde yaşayanlara yetiştirmesini tavsiye ediyorum' dedi.

Editör: Haber Merkezi