‘Bozdoğan-17’ Operasyonlarında 147 Şüpheli Yakalandı ‘Bozdoğan-17’ Operasyonlarında 147 Şüpheli Yakalandı

'Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik sayesinde, vatandaşlarımız, ülke ve dünya gündeminden haberdar olma gibi önemli bir ihtiyaçlarını gidermektedirler. Basın mensuplarımız, her türlüğü zorluğa rağmen görevlerini icra ederek vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamaktadır.

Özellikle günümüzdeki teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında, basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Bireyin haber alma hakkını sağlayan, doğru, ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren basın, gerek uluslararası ve ulusal mecralarda gerekse yerelde kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda önemli bir görevi icra etmektedir.
İletişimin en güçlü kanallarından olan gazeteciler, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır. İletişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte kullandığı enstrümanları artırmış, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır. Basın mensupları önemli bir kamu görevini yerine getirirken, doğru ve tarafsız habercilik ilkesi ile vatanın ve milletin menfaatleri doğrultusunda haber yapmak sorumluluğunu da yerine getirmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Basın etik ve ahlakı doğrultusunda objektif, tarafsız ve doğru bir şekilde görevlerini yerine getiren başta yerel basın çalışanlarımız olmak üzere değerli basın çalışanlarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü' kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.' dedi

Editör: Haber Merkezi