Türüt, Kovid-19 salgınının Türkiye'de yayılmasının en az seviyeye indirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığınca alınan güvenlik ve sağlık tedbirlerinin ilk günden itibaren büyük bir titizlikle uygulamaya alındığını söyledi.

Bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmayacak ve kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde idari olarak bazı tedbirler aldıklarını ifade eden Türüt, 'Öncelikle kurumumuzda çalışan mesai arkadaşlarımız için hijyen şartlarını sağladık ve Sağlık Bakanlığımızca hazırlanan korunma ve hijyen şartlarına ilişkin bilgilendirmeler yaptık. Tüm ilçelerimizde kullanılmak üzere çok sayıda ilaçlama makinesi temin edilerek köylerimizde vatandaşlarımızın sıklıkla kullanmakta olduğu köy kahveleri, yolcu durakları ve camilerin dezenfekte çalışmalarına ivedilikle başladık. Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri doğrultusunda hamile, yasal süt izni kullanan, engelli, 60 yaş üzerinde olan ve dezavantajlı çalışanlarımızın idari izne çıkmalarını sağlayıp, uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışma yöntemi kapsamında ise asgari sayıda personel ile sadece acil hizmetlere cevap verecek şekilde planlamamızı gerçekleştirdik. Bu doğrultuda ilçe bakımevlerimizde yürütülen çalışmalara da bir süre ara vermiş olup asgari sayıda personel bulundurarak iş makinelerimiz ile sadece acil durumlara müdahale etme kararı aldık' dedi.

Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar? Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar?

Türüt, Kovid-19'un temas yoluyla rahatça yayıldığı düşünüldüğünde, sorumluluk alanlarındaki acil taleplerin Rize İl Özel İdaresi'nin 444 30 53 numaralı çağrı merkezine veya [email protected] mail adresine evden çıkmadan kolaylıkla iletilebileceğini belirterek 'İletilen tüm talepler kayıt altına alınarak, talep sahibine mutlaka geri dönüş sağlanacaktır. Alınan tedbirlerin sahada rahat bir şekilde işletilebilmesi için Muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın desteklerini ve Evde Kalmalarını bekliyoruz. Bu süreci hep birlikte atlatacağız' şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi