Ziraat Oda Başkanlarından Ortak Açıklama: Çay Fiyatının 25 TL Olmasını İstiyoruz Ziraat Oda Başkanlarından Ortak Açıklama: Çay Fiyatının 25 TL Olmasını İstiyoruz

Ovit Yaylası'nın tanınmasında önemli katkıları olduğunu belirten Ekşi, 'Ekşioğlu Vakfı ve yönetcileri olarak bütün dünyaya Ovit'i tanıtmak için elimizden geleni yaptık. Bundan sonra devletin de katkılarıyla Ovit'te güzel bir kış turizmi yapılabileceği düşüncesindeyim. Devlet imkanları ile birlikte altyapı çalışmaları yapılabilir, üstyapıda zaten sıkıntımız yok. Bizim gibi turizme gönül veren insanlar gereğini yapacaktır. Ovit Yaylası dünyada bir markadır ve yabancı turistlerin ilgisini çekeceğine inanıyorum. Gezilecek çok önemli değerler var. Yedigöller ve komşu yaylalarımız var. Bunların hepsini birbirine kattığımız zaman güzel bir potansiyelin ortaya çıkacağına inanıyorum.' diye konuştu.

'OVİT'TE ÇARPIK YAPILAŞMA YOK'
Karadeniz'deki birçok yaylada görülen kaçak yapılaşmanın Ovit Yaylası'nda görünmediğini söyleyen Ekşi, 'Kimseye gelişigüzel ev yaptırmadık. Herkese birer dönüm içerisinde ev yapma imkanı verdik. Ovit'te çarpık bir yapılaşma görmüyorum. Güzelde bir otelimiz var. O otelin oraya yetmeyeceğine inanıyorum. İlerde daha farklı şeyler yapılacak' ifadelerini kullandı.

Rize'nin İkizdere ilçesinde yer alan 2640 metre yükseklikteki Ovit Yaylası'nda Ekşioğlu Vakfı tarafından her yıl ağustos ayında geleneksel olarak Ovit Yaylası Şenlikleri düzenlenmektedir.

İş adamı Ali Ekşi

İş adamı Ali Ekşi, İstanbul'da gazetecilerle bir araya geldi.

Editör: Haber Merkezi