İGA'dan yapılan açıklamada geçici olarak durdurulan uçuşların ikinci pistin de uçuşlara açılmasıyla operasyonların normale döndüğü belirtildi.

Açıklamada, 'Bugün havalimanımızda 681 uçak iniş ve kalkışı planlanmıştır. 2 pistimiz açık olup, 3'üncü pistimiz gün içinde operasyona açılması öngörülmektedir. Hava koşulları nedeniyle terminalimizde bekleyen yolcumuz bulunmamaktadır. Havaist seferleri havalimanı ile şehir merkezi arasında düzenli olarak yapılmaktadır. Uçuşu olan tüm yolcularımızın, uçuşlarını kontrol ederek havalimanımıza gelmelerini önemle rica ederiz' denildi.

Türk Hava Yolları (THY), iniş ve kalkış olmak üzere bugün 07.00 ile 13.00 arasında 131 sefer gerçekleştirdi. Ayrıca kapasite ayarlaması nedeniyle bugün bazı seferlerin de iptal edildiği öğrenildi.

4 PKK/YPG’li Terörist Etkisiz Hale Getirildi 4 PKK/YPG’li Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Uçuş iptaleri sonrasında havalimanında mahsur kalan yolcular, seyahatlerini gerçekleştirebilmek için terminalde hareketliliğe neden oldu. Bilet ve bagaj işlemleri için sıraya giren yolcular, zaman zaman kontuarlarda yoğunluk oluşturdu. Bilet işlemlerini tamamlayan yolcular daha sonra uçaklarına geçti.

Editör: Haber Merkezi