Rize SGK İl Müdürü Mustafa Bakırcı ve Rize İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyafet ederek başkan Güven Aksoy ve yönetimi ile görüştüler.

Görüşmede yeni yapılan düzenlemeler ile ilgili SGK İl Müdürü Mustafa Bakırcı katılımcılara bilgi verdi.

Ziyarette bir açıklama yapan Rize Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mustafa Bakırcı, 2018 yılında yürürlüğe giren 7143 sayılı borçların yeniden yapılandırılması kanunun bu defa 7159 sayılı yasa ile yapılandırmaya müracaat etmiş ancak süresi içerisinde birinci yada ikinci taksitlerini yatırmamış olan sigortalı ve işverenlerimizin müracaat ederek yasa ile tanınan son ödeme tarihi olan 28 Şubat 2019 tarihine kadar, 7143 sayılı Kanunun yapılandırma taksit dönemi olan 4. üncü taksitini aksatmayacak şekilde yatırmaları halinde, yapılandırma müracaatlarının bozulmadan devam edecek.' dedi.

Yoğun bir çalışma takvimi uyguladıklarını belirten Bakırcı, 'Rize Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan Kiraz ile birlikte Sivil Toplum Kuruluşlarını, işverenleri işyerlerinde ziyaret ederek yapılandırma ve tanınan teşvikler hakkında bilgiler veriyoruz.' diye konuştu.

Vali Baydaş, 23 Nisan'ı Kutladı Vali Baydaş, 23 Nisan'ı Kutladı

3 KADEME OLARAK ÖDENEN PRİMLER ARTIK TEK KADEMEDE ÖDENECEK
Bakırcı, yasa kapsamında bir diğer önemli hususunda, kısaca GSS denilen Genel Sağlık Sigortalılarla ilgili olduğunu belirterek şunları söyledi: 'Bilindiği gibi kanunun 60. ıncı maddesi ile 01.01.2012 tarihi itibariyle GSS artık zorunlu bir sigorta kolu olduğunu, daha önce 3 kademe olarak ödenen primlerin artık tek kademede 76,75 TL. olarak ödeniyor. Bununla birlikte, gelir testi yaparak ödeme gücü olmayanların muaf tutuluyor. Kanun tarihi itibari ile 2018 yılı Nisan ayından önceki GSS primlerinin faizlerinin silinerek sadece ana paralarının ödeme süresini de bu yasa ile birlikte yine 28 Şubat 2019 oldu.'

İŞ VEREN VE ÇALIŞANLARA ULAŞIYORUZ
Bakırcı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile her an irtibat halinde olduklarını belirtirken: 'İl Müdürlüğü olarak Sosyal Güvenlik Merkezlerimiz ile bir araya gelerek tüm işveren ve sigortalılarımıza hızlı bir şekilde ulaşmanın çalışmalarını yapıyoruz. Gerek sms gerekse bizzat telefonla sigortalı ve işverenlerimize ulaşarak tanınan bu fırsattan yararlanmalarını kendilerine iletiyoruz. Değerli müdürlerimize bu önemli bilgilendirme için esnaf teşkilatımız adına teşekkür eder şükranlarımızı sunarız.' dedi.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Rize Esnaf sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, il müdürlerine verdikleri yararlı bilgiler ve uyarılarından dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi