Nijerya açıklarında 'M/V Mozart' isimli bir Türk gemisi, silahlı korsanlar tarafından rehin alınırken, 19 kişilik mürettebattan 1 kişi öldürüldü, 15 kişi de kaçırıldı.

Rize'deki Konut Satışlarında Düşüş Yaşandı Rize'deki Konut Satışlarında Düşüş Yaşandı

Rehin alınan personelden, Ünsal Dilsiz, İlyas Baş ve Mustafa Benklioğlu'nun Rize nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Rizeli gemicilerden, Ünsal Dilsiz ve Mustafa Benklioğlu'nun ailesinin İstanbul'da yaşadığı, İlyas Baş'ın ailesinin de İkizdere ilçesinde olduğu öğrenildi.

'Rehin' haberi üzerine Rizeli 3 ailenin endişeli bir bekleyişe başladığı belirtildi.

Sosyal Medya Hesabından Dua İstedi
Öte yandan Rizeli gemicilerden Ünsal Dilsiz'in eşi Nesrin Dilsiz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, herkesin dua etmesini istedi.

Nesrin Dilsiz paylaşımında, 'Şu anda bu gördüğünüz gemide çalışan eşim ve oradaki çalışan 15 kişi korsanlar tarafından kaçırıldı. Allah rızası için ne olur dualarınızı edin. Bana, oğluma ve sevdiklerine gelsin ve hepsi ailesine kavuşsun. Çok kötü bir durumdayız. Korku içindeyiz, Allah'ım kötü haber verme. Ne olursunuz dua edin' ifadelerini kullandı.

Kaçırılan Gemicinin Son Sözleri 'Korsan Bölgesinden Geçiyoruz, Endişeliyiz' Olmuş
Nijerya açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan geminin mürettebatı arasında yer alan Ünsal Dilsiz'in kardeşi Cihan Dilsiz, ağabeyi ile yaptıkları son görüşmeyi anlattı. Ağabeyi ile son olarak 3 gün önce görüştüklerini belirten Dilsiz, 'Olaydan önce konuştuğum ağabeyim 'korsan bölgesinden geçiyoruz, endişeliyiz' demişti. Olayı duyduk şok olduk. 20 yıllık gemici daha önce başına böyle bir şey gelmemişti. Körfez bölgesinden geçerken korsan olaylarına şahit oluyordu' dedi.

'Endişeyle Bekliyoruz'
Ağabeyinin telefonlarına ulaşamadıklarını söyleyen Dilsiz, 'Telefonları kapalı, sadece haberlerden takip ediyoruz gelişmeleri. Bakanlıklardan, valilikten aradılar. 'Devletimiz büyük, rehineler kurtulacak' dediler. Tüm halkımızdan dua bekliyoruz. Yakınlarımızın ailelerine kavuşmalarını bekliyoruz. Yapacak bir şeyimiz yok devletimize güveniyoruz. Endişeyle bekliyoruz' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi