İşlerinin belediyecilik olduğunu ifade eden Kara, vatandaşların dertlerine öncelik vereceklerini söyledi. Gelen şikayetleri değerlendirmek adına bir ihbar hattı kuracaklarını belirten Kara, ' Gelen çağrıları titizlikle inceleyip, muhattaplarına ileterek vatandaşlarımızın sorunlarını çözmemiz lazım.Görevlendireceğimiz bir arkadaşımız gelen şikayetleri bir konu başlığı altında toplayıp, ilgili birimlere yönlendirecek. Bu sayede vatandaşlarımızın sorunlarını çok kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşturmaya çalışacağız. Bunun yanında halk günü düzenleyeceğiz. Vatandaşımızın sorunlarını yüz yüze tartışacağız' dedi.

TRAFİK SORUNUNA OTOPARKLA ÇÖZÜM

Kara, Güneysu'da özellikle yaz döneminde yaşanan trafik sorununu çözmek adına bir otopark projesi geliştirdiklerini belirterek, proje hakkında şu ifadeleri kullandı:

'Özellikle yaz aylarında sıkıntı yaşadığımız araç sirkülasyonu konusunda çözümlerimiz olacak. İlçemizde yayla turizm yapılıyor. Bu nedenle ilçemize bir otopark gerekiyor. Yapacağımız otoparkın ilk iki katını halk ve kadın pazarı olarak kullanmak gibi bir düşüncemiz var. Annelerimizin ürettiği süt, bal, yoğurt, tereyağı, peynir gibi ürünleri daha önce ifade ettiğimiz gibi yapacağımız otoparkın ilk katında halk pazarı olarak satışa çıkartılacak.'

BILLBOARDLAR İLE GELİR SAĞLANACAK

Belediyeye gelir sağlamak adına ilçeye reklam alabilmek adına billboardlar kuracaklarını belirten Kara, 'Belediyemiz bu kadar şeyleri yaparken katkıya da ihtiyacı var. Bu nedenle billboardlar kuracağız, reklam alacağız. İş adamlarının ve işletmelerin reklamlarını yayınlayabileceğimiz elektronik billboardları ilçemize inşa edeceğiz' diye konuştu.

'ÇUVAL FABRİKASI KURACAĞIZ'

İlçede çuval fabrikası kurma düşünceleri olduğunu ifade eden Kara, 'Çayın başkenti olan Rize'de Güneysu'ya yakışır bir çuval ve sergi bezi fabrikası açma düşüncemiz var. Kuracağımız bu fabrikada kadınlarımız İŞ-KUR'dan kura çıkmasını beklemeyecek. Fabrikadaki istihdamın tamamını kadınlarımızdan oluşturup iş kapısı sağlayacağız' dedi.


'HAYVAN HAKKI KUTSALDIR'

Göçükte Kayatını Kaybeden İşçi Rize’de Defnedildi Göçükte Kayatını Kaybeden İşçi Rize’de Defnedildi

İlçede başıboş dolaşan birçok hayvanın koruma altına alınacağını belirten Kara, şu ifadeleri kullandı:

'İlçemizde başıboş dolaşan birçok sokak hayvanı var. Hayvan hakkı kutsaldır. Bu hayvanlarımız için bir barınak inşa edeceğiz. Okullarımızda ve fabrikalarımızdaki yemek artıklarını toplayıp hayvanlarımıza getireceğiz, aşılarını ve sağlık ihtiyaçlarını karşılayacağız.'

Editör: Haber Merkezi