Karadeniz'deki 25 ili kapsayan 'Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı'nın 2021-2027 dönemine yönelik tanıtım etkinlikleri ve proje eğitimleri 28-29-30 Haziran'da Trabzon'da yapılacak.

Etkinlikte, 'Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı'na ilişkin bilgiler verilecek ve sunumların yanı sıra, program kapsamında daha önce projeden yararlanan kişiler tecrübeleri paylaşacak.

Elektrik ve Doğalgaza Zam Yok Elektrik ve Doğalgaza Zam Yok

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı, Büyükelçi Faruk Kaymakçı'nın çevrimiçi olarak katılacağı tanıtım etkinliğine, sınır ötesi işbirliği programlarının potansiyel yararlanıcıları olan yerel yönetimler, merkezi idarenin bölgesel temsilcilikleri, üniversiteler, eğitim kurumları, iş destekleme kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katılarak 2023 yılı itibariyle başlayacak yeni uygulama dönemiyle ilgili bilgi alacaklar.

Etkinliğin son iki gününde ise, programa başvurmak isteyen katılımcılara yönelik proje hazırlama eğitimi düzenlenecek. İki gün sürecek eğitim ile katılımcılar, sınır ötesi işbirliği programları özelinde proje fikirleri yaratılması, proje faaliyetlerinin ve bütçesinin detaylandırılması ve proje formlarının doldurulması konularında bilgilendirilecek, 2023 yılı başında duyurulacak teklif çağrısı için kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi sağlanacak.

Öte yandan etkinliğe; Tekirdağ, Sakarya, İstanbul, Düzce, Bolu, Zonguldak, Sinop, Samsun, Kastamonu, Giresun, Çankırı, Çorum, Amasya, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Tokat, Yalova, Kocaeli, Bartın, Karabük, Gümüşhane illerinden katılım yapılabilecek.

Editör: Haber Merkezi