PKK`nın Karadeniz`de sansasyonel eylemler yapması için bölgeye gönderdiği 22 kişilik sözde Karadeniz Açılım Grubu, son 4 yıldır süren başarılı operasyonlarla tamamen yok edildi. Bölgede büyük darbe yiyen örgüt, ilk kez bu yıl kış üstlenmesi yapamadı. Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Tokat ve Sivas`ta Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Özel Operasyon Timi (JOPER) ve komandoların katılımıyla yürütülen operasyonlara, köy korucuları ve vatandaşlar da destek verdi.

KIRMIZI VE GRİ KATEGORİ`DE ARANANLAR DA ÖLDÜRÜLDÜ

PKK`nın sözde `Karadeniz Açılım Grubu`nda yer alan 22 teröristin 15`i operasyonlarda etkisiz hale getirilirken, 3`ü teslim oldu, 4`ü ise yaralı ya da sağ ele geçirildi. 22 kişilik terörist grubun yok olmasının ardından bölgeye yaz döneminde gönderilen `Ciyager` kod adlı Serdar Bekmez ise Giresun kırsalında etkisiz hale getirildi. Karadeniz kırsalındaki operasyonlarda öldürülen 16 teröristten 2`sinin, 4 milyon lira ödüllü `kırmızı kategori`de aranan, 6`sının ise 300 bin lira ödüllü `gri kategori` ile aranan teröristler olduğu belirtildi.

Engin ve Dilan Polat Beraat Etti Engin ve Dilan Polat Beraat Etti

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Sözde Karadeniz Açılım Grubu`na bağlı terörist grubun etkisiz hale getirilmesinin ardından bölgeye gönderilen 6 kişilik gruptan 1`i Giresun kırsalında öldürüldü. Bölgeye yeni terörist grupların gönderileceği istihbaratı üzerine bölgede teyakkuza geçildi. Operasyonların aralıksız devam ettiği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi