Süper Lig'de milli aranının ardından heyecan yeniden başlıyor. Ligin 9'uncu haftasında Çaykur Rizespor deplasmanda GZT Giresunspor'un konuğu olacak.

16 Ekim Cumartesi günü saat 13:30'da başlayacak karşılaşmayı Erkan Özdamar yönetecek. Candaş Elbil ile Hakan Karabalcık, Özdamar'ın yardımcılıklarını yaparken, Burak Pakkan karşılaşmanın dördüncü hakemi olarak görev yapacak. Yeşil-mavililer bugüne kadar Özdamar'ın yönettiği 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Tarihin En Kötü Başlangıçı
Geride kalan 8 haftada sadece 1 puan toplayabilen Çaykur Rizespor, Süper Lig tarihindeki en kötü başlangıça imza attı. Ligde oynadığı son 6 maçı kaybeden yeşil-mavililer, haftaya son basamakta girdi.

Çaykur Rizespor gibi lige kötü başlayan GZT Giresunspor ise son hafta Göztepe'yi deplasmanda yenerek ilk 3 puanını aldı. Ev sahibi ekip 5 puanla 19'uncu sırada yer alıyor.

Az Atıyor, Çok Yiyor
Çaykur Rizespor bu sezon 3 gollü GZT Giresunspor'un ardından attığı 6 golle en az skor üreten takım oldu. Yeşil-mavililer yediği 19 golle de kalesinde en fazla gol gören ekip konumunda yer aldı.

Deplasmanda '3' Yiyor
Çaykur Rizespor bu sezon deplasmanda karşı karşıya geldiği 4 takıma da 3 gol yiyerek kaybetti.

Atmacalar, dış sahada Beşiktaş ve Medipol Başakşehir'e 3-0, Fraport TAV Antalyaspor'a 3-2, ve Adana Demirspor'a da 3-1 mağlup oldu.

Rizeli Sporcular Gururlandırdı Rizeli Sporcular Gururlandırdı

Ev sahibi ekip GZT Giresunspor da evinde oynadığı son 12 Süper Lig maçında galibiyet elde edemedi.

Süper Lig'de İlk Kez
Karadeniz'in iki ekibi cumartesi günü ilk kez Süper Lig'de karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında daha önce 1'inci Lig ve Türkiye Kupası'nda oynanan 38 maçta Çaykur Rizespor 18, GZT Giresunspor ise 7 galibiyet aldı. 13 karşılaşmada eşitlik bozulmadı.

Rakibinin ağlarını 51 kez havalandıran yeşil-mavililer kalesinde ise 40 gole engel olamadı.

Giresun'un ev sahipliğini yaptığı 20 maçta da Çaykur Rizespor rakibi karşısında galibiyet sayısında 9-6 önde bulunuyor.

Karadeniz temsilcileri son olarak 2017/2018 sezonunda TFF 1'inci Lig'de karşı karşıya geldi. Söz konusu sezonda Çaykur Rizespor deplasmanda 3-2 mağlup olurken, evindeki müsabakayı 1-0 kazandı.

Editör: Haber Merkezi