Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize'nin İkizdere ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında yapılan çalışmalara MHP İlçe Başkanı Abdulrezzak Uzun, Belediye Başkan Adayı Hakan Karagöz, İl Genel Meclisi Adayları İsmet Köseoğlu ve Meltem Fener, Belediye Meclis Üyesi Adayları ile partililer katıldı.

Ev ev ve kapı kapı her seçmene ulaşarak 31 Mart yerel seçiminde başarılı olmak mecburiyetinde olduklarını belirten MHP İkizdere İlçe Başkanı Abdülrezzak Uzun, 'Biz ekip olarak bütün aday arkadaşlarımla 31 Mart'ta başarılı olmak için çalışıyoruz. Ev ev kapı kapı gezerek seçmenin ayağına giderek derdini dinliyoruz. Kamu kuruluşlarında çalışan arkadaşlarımızın sıkıntılarını yerinde dinliyoruz. Bütün hemşerilerimize ulaşmanın gayreti içindeyiz.' dedi.

UZUN, 'İKİZDERE'NİN DERTLERİ İLE DERTLENİYORUZ'
31 Mart yerel seçimlerinde İkizdere'ye hizmet edebilmek için göreve talip olduklarını ifade eden MHP İkizdere İlçe Başkanı Abdulrezzak Uzun, 'İlçemiz, Rize'nin en büyük mülki idare sınırına sahip ilçesidir. Aynı zamanda en çok göç veren ilçe olması nedeniyle özellikle kışın nüfusun çok az olduğu bir yerde yaşıyoruz. Biz buranın değerlerini ve farklılıklarını biliyoruz. Buraya sağlayabileceğimiz katma değerleri insanlarımıza anlatırsak, bizleri tercih edeceğine ve oy vereceğine inanıyoruz. Biz İkizdere'nin dertleri ile dertleniyoruz. Biz buralıyız, burada yaşıyoruz. Buranın nimetleri bize fayda, külfetleri ise hepimizi etkiliyor. İkizdere'de yaşayan tüm paydaşları ve ilçe dışında yaşan İkizdereliler ile buradaki yaşamı kaliteli hale getirebilmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Hiçbirimizin kişsel ihtirasları veya egoları yok. Hizmetlerimizi sadece merkezde değil, en ücra köyümüzde yaşayan insanlarımıza da ulaştıracağız. Elimizden geleni yapacağımıza teşkilatım adına söz veriyorum. Halkımız bize bu güveni ve desteği verirse İkizdere'de güzel şeyler olacağını yaşayarak ve yaşatarak insanlarımıza göstereceğiz.' dedi.

'RİZE'NİN COĞRAFİ AÇIDAN EN BÜYÜK İLÇESİNE SAHİBİZ'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İkizdere Belediye Başkan Adayı Hakan Karagöz, İkizdere'ye olan sevdalarının ilçe için duydukları hizmet aşkının en büyük gücü olduğunu dile getirerek, 'Bu sevdanın karşılığını verebilmek adına İkizdere'de yerel yönetime talip olmamız gerekiyordu. Bu nedenle bir yola çıktık. İkizdere ile ilgili olarak bizim inanılmaz projelerimiz var. Mevcut 7 mahallemizde var olan hizmetleri geliştirerek ve eksikleri tespit ederek çalışmalar yapacağız. Rize'nin coğrafi açıdan en büyük ilçesine sahibiz. İlçemizde 5 tane de vadimiz var. İkizdere HES'ler ile ilgili olarak çok gündeme geldi. Bu anlamda çok ciddi mücadeleler verdik. İkizdere'den yukarısını kurtardık. Ovit'imiz, Meles'imiz, Petran'ımız, Anzer'imiz var. Bölgenin en güzel termal otellerinden bir tanesine sahibiz. Bizim yukarıdaki vadilerimizde Maden Tetkik ve Arama (MTA)'nın belirlediği aynı değerde olan 5 tane suyumuz var. Bunların sondajları yapılırsa; onlarca yeni otel yapılabilir. İkizdere bu anlamda bir termal yatağıdır.' dedi.

Otobüs Şoförünün Burnunu Kırdılar Otobüs Şoförünün Burnunu Kırdılar

'İKİZDERE'NİN KURTULUŞU TURİZMDİR'
İkizdere ilçesinin her yıl göç verdiğini vurgulayan Karagöz, 'İlçemiz, göçüp giden gurbetçilerin yılın 3-4 ayında geri dönüp tekrar ayrıldıkları bir yer durumda. Herkes bu durumdan şikayetçi. Bir vadinin içerisine sıkışıp kaldığımızdan tarım gelişemiyor ve yatırımlar gelmiyor. Ovit tüneli yapıldı, lojistik merkezinin de yapılmasını bekliyoruz. Bu sayede bu bölge biraz daha canlanabilir. İkizdere'nin kurtuluşu turizmden geçmektedir. İnanılmaz bir coğrafyaya sahibiz. Doğa turizminin her türlüsü İkizdere'de yapılabilir. Bu anlamda biz İkizdere'yi büyütmek ve burada bir turizm sektörü oluşturmak istiyoruz.' ifadelerine yer verdi.

DERDİMİZ DE SEVDAMIZ DA İKİZDERE
Göçü tersine çevirmek için adımlar atacaklarını belirten Başkan Adayı Karagöz, 'Geçen günlerde konuştuğumuz bir kardeşimiz bana, 'Başkanım 2005'te 98 kişi buradaki liseden mezun olduk. Şu anda sadece 4 kişiyiz burada kaldı' dedi. Bu durum aslında çok üzüleceğimiz bir şey ve maalesef İkizdere'nin bir gerçeği. Biz bu göçü aslında tersine çevirebiliriz. 50 yıl önce göç verdik. Buradan giden insanlarımız büyük şehirlerde önemli iş adamları oldu. Akademik ve bürokratik kariyerler de önemli yerlere geldiler. Biz bunlarla birlikte bütün potansiyelimizi bir potada eriterek İkizdere'yi daha güçlü ve güzel kılmaya çalışacağız. Bizim her zaman söylememiz şudur: 'Birlikte güzeliz, birlikte güçlüyüz. Derdimiz de sevdamız da İkizdere'. Bu doğrultuda çalışmalarımızı planlarımızı yapıyoruz.' diye konuştu.

ÇOK GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER ALDIK
İkizdere'de turizm sektörü oluşturmak ve ilçeyi büyütmek istediklerini belirten Karagöz sözlerini şöyle tamamladı. 'İkizdere'de müthiş bir aidiyet var. Dışarıda yaşayan hemşerilerimiz burasını çok seviyor. Hepsi buraya gelmek istiyor, gelemeyenler ise sürekli burayı insanlara anlatıyor. Sosyal medyayı önemsiyor. İnsanlar birbirlerini tanımasa bile sosyal medya üzerinden İkizdere'ye duyduğu aidiyet ile buraları başka insanlara anlatıyorlar. Bugüne kadar çok güzel geri dönüşler aldık. Allah yar ve yardımcımız olsun. Projelerimiz anlattığımız bir kitapçık hazırladık. Şunu da belirmek istiyorum; yazdıklarımız yapacaklarımız 10'da biridir.'

Editör: Haber Merkezi