Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor

Bu kapsamda Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim tarafından başlatılan 'Hayde Çaya Bakalım' kampanyasını da olumlu bir adım olarak nitelendiren Karaman, konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

'Biz çay alanında ihtisas üniversitesiyiz. Amacımız çayımızı daha kaliteli hale getirebilmek için; bahçede ekimi, üretimi ve pazarlamasıyla marka değerine katkı sunacak çalışmalar yürütmektir. Bu bir zincirin halkaları gibidir. Biri varsa diğerleri de vardır. Biri zayıfsa diğerleri de zayıftır. Bu doğrultuda; Çaykur, ziraat odaları, STK'lar, kamu kurumları ve diğer paydaşlarımızla birlikte çalışıyoruz.'

Çayın önemine değinen Karaman, 'Bölge için çay gerçekten tam yeşil altın. Bu nimetin kıymetinin bilinmesi lazım. Onun için de özellikle müstahsillerimizin çayın değerinin farkında olması lazım. Türk çayının marka değerini hep birlikte yükseltmemiz gerektiğinin farkında olmamız lazım. Biliyoruz ki kaliteli çay tarladan başlıyor. Önce tarlalarımızın bakımı sonra onun toplanması daha sonra fabrikada üretimi kaliteli olacak ki dünyayla rekabet edeceğiz. Çay milli bir ürünümüzdür. Biz güne çayla başlar ve yine günü çayla bitiririz. Ziyaretlerimiz, kabullerimiz hep çayladır. Çay hayatımızı kuşatmış haldedir. Bardağımız, demliğimiz özeldir. Bunların hepsinin aslında bir anlamı var. Kullandığımız demlik, bardak, kaşık hep bize özeldir. Çayımızı bu özellikleri ile birlikte tanıtmamız lazım. Türk çayını bu boyutu ile aktarmak çayımıza değer katar. Dolayısıyla buna hep birlikte sahip çıkacağız. Burası sanayi bölgesi değil, turizmde yeni yeni var oluyoruz, katma değer oluşturan başka bir değer yok. Dolayısıyla buradan çayı çıkardığımızda geri bir şey kalmıyor. Çay olmadığında, 1940'lardaki bölgeyi düşünün, o günlere döneriz' diye konuştu.

Karaman 'Hayde Çaya Bakalım' kampanyası hakkında,'Bilinç ve farkındalık oluşturması anlamında vatandaşlarımızın sahip oldukları bu değerin farkında olmalarını sağlamak ve bunun kalitesini artırma noktasında kendi çayına sahip çıkma anlamında çok güzel bir proje. Bu anlamda tüm vatandaşların destek vermesini istiyorum. Bahçemizdeki çay bize değer katan bir üründür. Çayımıza sahip çıkarsak, bu gelecekte de çocuklarımıza değer katacaktır. Dolayısıyla bu kampanya ile bölgedeki farkındalığın artmasını önemsiyorum. Hep beraber 'Hayde Çaya Bakalım' diyorum' açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi