Programda RTB Başkanı Mehmet Erdoğan Borsanın çalışmaları hakkında bir sunum yaptı. Sunumda özellikle Rize'nin olmazsa olmazı çay sektörü hakkında katılımcılara detaylı bilgi veren Erdoğan, 'Borsanın yönetim görevine geldiğimiz günden bugüne çayla ilgili birçok çalışma yaptık. Öncelikle Çayın ve Borsanın Stratejik Planı'nı oluşturup bu plana göre bir yol haritası belirledik. Eksiklerimizi görebilmek amacıyla Dünya çay sektörünü yerinde inceleyip ilimizde birçok yeniliğe imza attık. Bunlardan bazıları: Ulusal Çay Konseyi, Çay İhtisas Borsası, Çay Tadımcısı Projesi, Çay Çarşısı Projesi ve Çay Araştırma ve Uygulama (ÇAYMER) Projesidir. Burada Ticaret ve Sanayi Odamıza'da teşekkür ediyorum. ÇAYMER projesini odamızla birlikte gerçekleştirdik. Tesis şu anda sektöre hizmet vermeye başladı. Önümüzde ki yıllarda çay sektörünün önünü açacak AR-GE çalışmalar yapacak ÇAYMER'in sektör için büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum' dedi.

Herkesi Cennet Rize'ye Davet Ediyorum
Sunumların ardından konuşma yapan İSTİB Başkanı Ali Kopuz, 'Rize hepimizin ben bir Rizeli olarak Rize'nin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalışıyorum. Kardeş Borsamızın davetiyle bugün burada Rizemizi ve çayımızı bir nebze olsun tanımaya çalışacağız. Aranızdan hiç Rize'ye gelmemiş olanlarınız var. Rize bizim için bambaşka bir şeydir. Ben tatilimi muhakkak Rize'de geçiririm. Herkesi de bundan sonra tatillerini geçirmeleri için bu cennet şehre davet ediyorum' dedi.

Rize'de Kontrolden Çıkan Taksi, Bariyere Çarparak, Durdu Rize'de Kontrolden Çıkan Taksi, Bariyere Çarparak, Durdu

Programda cennetti tasvir etmek için Allah'ın Rize'yi nakşettiğini ifade eden Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, 'Herkesi cenneti yaşamak için Rize'ye davet ediyorum. Rizemiz doğasıyla ve çayıyla var olan bir şehir. Çay sektörünün Borsamızla birlikte ufku açıldı. Çinliler bizim 10 katımız fazla çay üretiyor fakat bizim elimizde farklı bir güç var. Bu güç çay üretiminde kimyasal atık içermeyen doğal çay üretimimizden kaynaklanmaktadır. Doğal şartlarda üretilen ürünümüzü Dünyaya pazarlamalıyız. Bunu turizm ve doğal ürünlerimizle başarabiliriz' dedi.

Konuşmaların ardından Kardeş Borsaların karşılıklı hediye takdimi gerçekleşti.
Toplantıdan sonra Kardeş Borsa Buluşması programı kapsamında ÇAYMER ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarette ÇAYMER'in üretim fabrikası ve laboratuvarları incelendi. Özellikle çay üretimi çok ilgi gördü.

Editör: Haber Merkezi