Hopa TSO Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde Ardeşen TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuyumcu ile Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek daha önceden hazırlanan 'Kardeş Oda Protokolü'nü' alkışlar eşliğinde imzalayarak iki odanın kardeşliğini resmen ilan etti.

Gerçekleştirilen törene, Ardeşen Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Kemalpaşa Kaymakamı ve Sarp Mülki İdare Amiri Mehmet Kemal Akpınar, Hopa Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Akkaya, Kemalpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Arif Lokumcu, Ardeşen TSO Meclis Başkanı Cemal Cahit Akbeniz, Hopa TSO Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı, her iki odanın meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve genç girişimciler kurulu temsilcileri, Ardeşen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı, Ardeşen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Barış Galip Oğuz, S.S. Ardeşen Minibüsçüleri 21 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İbrahim Memoğlu, S.S. 53/11 Ardeşen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sait Balcı ile her iki ilçeden çok sayıda davetli katılım sağladı.

Toplantı saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Toplantının açılış konuşmasında ev sahibi Hopa TSO adına tüm katılımcıları selamlayan Osman Akyürek, protokolün her iki ilçe ve oda adına önemine vurgu yaptı. Başkan Akyürek, 'Bugün gerçekleştireceğimiz kardeş oda protokolüyle iki ilçenin birlikteliği pekişecek ve eminim ki bu gelişme yeni projeksiyonlara vesile olacaktır. Gelişen dünya düzeni ve küresel veriler artık ülkeleri bırakınız şehirlerin birbiriyle yarıştığı bir sürece evirilmiştir. Bu süreçten güç birliği içinde olmamız rekabet gücümüzü üst seviyeye taşıyacaktır. Bu protokol Akreditasyon Sistemi planlamasına yapacağı tesirin ötesinde gerçekçi, faal ve etkin fırsatlara vesile olacağına dair endişem yoktur. Hopa ve Ardeşen ticari potansiyelleri ile çokça benzeşen bir yapı arz etmektedir. İnşaat, turizm, lojistik ve tarımsal faaliyetler her iki ilçenin lokomotif sektörleridir. Bizler bölgemizin kaynak ve potansiyelinin verimli bir şekilde değerlendirilmesi için daha etkin olmayı hedefledik. Atacağımız bu adım iki ilçe arasındaki iletişimi güçlendirecek, karşılıklı hizmet standartlarının artmasını sağlayacak, ortak işbirliği sayesinde daha kapsamlı faaliyetlere imza atma olanağını sunacak. Ticaretin gelişmesinin yanı sıra sosyo-kültürel alanlarda da birlikte hareket ederek bölgemizdeki fırsatların halkımız adına değerlendirme olanağı doğuracaktır. Ardeşen TSO' nun yeni yönetimi Ardeşen için bir şanstır ve bu şans bizim içinde önemli. Burada sadece ticaret ve sanayi odaları değil iki ilçe tüm kurumları ile bir aradayız. Bu enerji ticaretimize, sosyal ve kültürel hayatımıza önemli katkı sağlayacaktır. Bu tarihi güne şahitlik etmek için buraya kadar gelen kıymetli katılımcılara, Kemalpaşa ve Ardeşen Kaymakamlarımıza, Hopa-Kemalpaşa ve Ardeşen Belediye Başkan Yardımcılarına, STÖ başkanlarına ve tüm katılımcılara gönülden teşekkür eder, saygılar sunarım' dedi.

Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var

Toplantıda Ardeşen TSO'yu temsilen konuşan Başkan İsmail Kuyumcu, 'Bugün burada, bölgemizin ve ilçelerimizin sosyo-ekonomik yönden gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacak politikalar geliştirmek, iş dünyasının ihtiyaç ve beklentilerine yönelik, nitelikli, verimli ve kaliteli hizmetler sunmak adına kardeşlik protokolü imzalayacağız. Her platformda daha gür bir sesle var olabilmek ancak birlik ve beraberlikle mümkündür. Biz bölgemizdeki tüm oda ve borsaları kardeş olarak, yol arkadaşı olarak görüyoruz. Hopa TSO ile de kader ve gönül birliğimiz var. Hiç şüphesiz ki attığımız bu imzalar iş birlikleri ve tecrübe paylaşımlarıyla bölgemize önemli değerler katacak. Gerek üyelerimizin gelişimi açısından, gerekse bölgemize kazandırılacak yeni projeler ve faaliyetler açısından bu tarz anlaşmalara Ardeşen TSO olarak büyük önem veriyoruz. Hopa TSO ile imzaladığımız bu protokol kardeşlik bağlarımızı daha da kuvvetlendirecek, şehirlerimiz ve üyelerimiz için ortak projeler ve çalışmalar olarak geri dönecek. Sıkı iletişimimizi de hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Önümüzdeki süreçte hizmet standartlarımızı nasıl yükseltiriz, ticari hayatımızın yanında sosyal ve kültürel hayatımızı nasıl geliştirebiliriz bunların üzerinde duracağız' diye konuştu.

Yoğun programlarına rağmen toplantıya katılım sağlayarak her iki odayı onurlandıran Ardeşen Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu ve Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar imzalanan protokolden duydukları memnuniyeti ifade ederek, kardeşlik protokolünün imzalanmasına katkı sunanlara teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından Ardeşen TSO Başkanı İsmail Kuyumcu ve Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek alkışlar eşliğinde kardeş oda protokolünü imzaladılar. Tören birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi