Süper Lig'in 17'nci haftasında sahasında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'da hazırlıklar Mehmet Cengiz Tesisleri'nde devam ediyor. Yeşil-mavililerin teknik direktörü İsmail Kartal, mücadele öncesi basın mensupları ile bir araya gelerek takımın son durumu hakkında bilgiler verdi.

Kartal, hak ettikleri puanları alamadıklarını belirterek, 'Son haftalarda oynadığımız futbolun ve verdiğimiz mücadelenin karşılığında istediğimiz sonuçları alamadık. Bunu bütün futbol kamuoyu bilmektedir. Bazı maçlarda uğradığımız haksızlıklar nedeniyle istediğimiz puanları alamadık. Sezon başından beri bu ligde canı en fazla yanan takımların başında Rizespor gelmektedir' dedi.

'BİRBİRİMİZE OLAN SAYGIMIZI YİTİRMEDİK'

BTC Türk Yeni Malatyaspor maçında alınan galibiyeti değerlendiren Kartal, şu ifadeleri kullandı:

'Yaşanan şansızlıkları bir yana koyduğumuz zaman bugün çok şükür 20 puanımız var. İyi bir durumdayız. Malatyaspor maçına iyi bir şekilde hazırlanmıştık. Maçtan önce futbolcularımızla birlikte birbirimize söz verdik. Biz Rizespor olarak en kötü yenildiğimiz maçlarda bile birbirimize olan saygımızı yitirmedik. Dışardan bana ve yönetimimize yapılan yıpratmaya yönelik saldırılara ve negatif yorumlara karşı biz birlik olduk. Oyuncularımızla birlikte tek vücut olduk. Hiçbir zaman birbirimize olan saygımızı ve inancımızı kaybetmedik. Bu takımın neler yapabileceğini görüyordum, anlıyordum ve biliyordum. Sonucunda Malatya'da çok güzel bir oyunla galibiyet aldık. Bu galibiyeti hak ettiğimiz maçlarda puan alamadığımız için taraftarlarımıza armağan ettik. Bu galibiyet camiamıza güven vermiştir.'

'YERİ GELDİĞİ ZAMAN AYRILMASINI BİLİRİM'

Kartal, takım olarak şansızlıklar yaşadıklarını belirterek, '16 maçta 20 puan topladık. Sezon başından bu yana hiçbir antrenörün istemeyeceği sakatlıklar yaşadık. Bir oyuncumuzun ayağı kırıldı, birisinin ayak bileği döndü. Hiçbir antrenör böyle durumları yaşamak istemez ama sezon başından bu yana bu durumla karşı karşıya kaldım. Eğer bu şansızlıkları yaşamamış olsaydık, bugün ligde ilk 3'ün içindeydik. Maalesef futbol böyle bir şey. İnsanlar yaşanan durumlara değil tabelaya bakıyor. Biz yılmadık ve yılmayacağız. Ben ne zaman görevden ayrılacağını iyi bilen bir insanım. Hayatımın hiçbir döneminde zaman geçirmek için bir takımda görev yapmadım. Kendime ve ekibime çok güveniyorum. Hiçbir takımda da başarısız olmadım. Sadece Eskişehirspor'da 4 maça çıktım. Başkana 'bu takıma verebilecek bir şeyim yok' dedim ve bıraktım. Ben yeri geldiği zaman ayrılmasını bilirim. Biz taraftarı, medyası, futbolcuları ve yönetimi ile birlik olursak başarılı oluruz. Birçok kulüpte ekip olmayı başardık. 'Bizim biraz zamana ve hoşgörüye ihtiyacımız var' demiştim. Kötü oynayabiliriz ama birazcık daha destek bekliyorum. Bir tane Rizespor var. Başarılı olacaksak bunu hep birlikte sağlamalıyız' diye konuştu.

Altin Zeqiri: Tek Odak Noktam Rizespor Altin Zeqiri: Tek Odak Noktam Rizespor

'BÜTÜN SORUMLULUK BANA AİT'

Başarı için birliktelik gerektiğini vurgulayan Kartal, 'Sezon başından beri yapılan transferler ve mağlubiyetler dahil her şeyin bana ait olduğunu belirttim. Hiçbir zaman ne yönetimimi ne de çok sevdiğim futbolcularımı suçlamadım. Bunu çok açık bir şekilde söylüyorum. Bütün transferleri Yılmaz Bal ile birlikte ben yaptım. Bütün sorumluluk bana aittir. Bundan sonra da böyle olacak. Ben ekibimle çalışıyorum, Yılmaz Bal da çalışıyor, yöneticilerimiz de çalışıyor. Bir oyuncu buluyor, beraber tartışıyoruz. Son kararı ben veriyorum ama herkesin olumlu ya da olumsuz bir payı vardır. Kimse kendisini sahanın dışına atmasın. Başarıda ya da başarısızlıkta hep beraberiz Bu takım 16 maçın 2 tanesinde kötü oynadı. 14 maçta ya iyi oynadık ya da iyi mücadele ettik. Bütün veriler ortada. Sadece bazı maçlarda istediğimiz sonuçları alamadık. Puan almayı hak ettiğimiz halde puanlar alamadık. Belki bugün çok farklı bir yerde olabilirdik. Yine biz vazgeçmedik ve yılmadık. Devre arasında aramıza yeni katılacak olan arkadaşlarımız olacaktır. Bunun için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Devre arası futbolcu transfer etmek kolay değildir. Hiç kimse elindeki iyi oyuncuyu bırakmak istemez. Bunların maliyetleri vardır. Biz sezon başında şeffaf ve açık bir şekilde transferleri yaptık. Ligin en az maliyetle kurulan takımlarından birisiyiz. Yaşadığımız şansızlıklara rağmen bugün 20 puanımız var.' ifadelerini kullandı.

'GÜZEL BİR KAPANIŞ YAPMAK İSTİYORUZ'

Kartal, pazar günü karşılaşacakları Fenerbahçe maçı hakkında ise şu değerlendirmelerde bulundu:

'Fenerbahçe maçını kazanıp devre arasına mutlu ve huzurlu bir şekilde girmek istiyoruz. Taraftarlarımızı ve camianızı mutlu etmek istiyoruz. De Pauw ve Sasse sakatlıkları nedeniyle oynamayacak. Moroziuk'un kart cezası bulunuyor. Elimizdeki oyuncularla birlikte va rgücümüzle hazırlanıyoruz. Belki iyi oynamadığımız maçlar oldu ama kötü mücadele etmedik. Ligin en çok koşan ve mücadele eden takımlarından bir tanesiyiz. Fenerbahçe maçında güzel bir kapanış yapmak ve yıl sonu hediyesi vermek istiyoruz. Kazanmak için sahaya çıkacağız. İnşallah her şey istediğimiz gibi olur.'

Editör: Haber Merkezi