Eski Bakan Hayatını Kaybetti Eski Bakan Hayatını Kaybetti

Süper Lig'in 10'uncu haftasında cuma günü deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'da hazırlıklar devam ediyor.

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde yapılan antreman öncesi yeşil-mavililerin teknik direktörü İsmail Kartal basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü Eleme Turu müsabakasında 1074 Çankırıspor'u 3-1 yendikleri mücadeleyi değerlendiren Kartal, 'Herhangi bir sakatlık yaşamadan güzel bir şekilde turu geçtik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Az süre alan genç arkadaşlarımıza süre vererek onların durumunu da görmüş olduk. Biz Çankırı'ya gittiğimizde takımın bir bölümü burada kaldı. Rize'de kalanlar da gayet iyi çalıştı. Galatasaray maçına en iyi şekilde hazırlanarak İstanbul'dan puan veya puanlar alarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Barış'ın ve Marko'nun gol atması özgüvenleri açısından güzel bir şey. Bu golleri lig maçlarında da atmaları gerekiyor. Marko'nun sakatlığı nedeniyle bu maçta fazla zorlamadan 60 dakika süre verdik. Barış'ın hücumsal yönde katkıları gayet iyi ama savunma anlamında kendisini geliştirmesi gerekiyor. Bu konuda kendisiyle görüşüyoruz. İlk fırsatta ligde de kendilerine şans vereceğiz. Şans geldiği zaman bunu en iyi şekilde değerlendirme mecburiyetleri var. Altyapıdan Muhammet, Eren ve Emirhan'a da süre verdik.' diye konuştu.

'İSTANBUL'A MORALLİ GİDİYORUZ'

Ligde ve kupada üst üste 2 maç kazandıklarını hatırlatan Kartal, 'Geçtiğimiz hafta Ankaragücü galibiyeti bize çok güzel bir moral oldu. Takım, camia ve taraftarlarımızla birlikte güzel bir galibiyet alarak sıralamadaki yerimizi yukarılara taşımış olduk. Bunu devam ettirmek istiyoruz. 2 maç üst üste kazanarak İstanbul'a moralli bir şekilde gidiyoruz. İnşallah oradan en az 1 puan alırız. Eğer 3 puan alırsak çok büyük bir iş başarmış olacağız. Yüzümüzün akıyla, iyi mücadele ederek Rize'ye döneceğiz' dedi.

'MİNİMUN 8-9 PUAN ALMAMIZ GEREKİYOR'

Kartal, ligin ilk devresinde kalan 8 maçları için şu değerlendirmelerde bulundu:

'İlk yarının sonunda 20 puan civarında bir puan toplayıp ikinci yarıda yapacağımız birkaç tane iyi takviyelerle çok daha rahat ve başarılı bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Şu an önümüzde oynayacağımız 8 maç var. Bu maçlardan minimum 8-9 puan almamız gerekiyor.'

'ÇOK KÖTÜ BİR DURUMDA DEĞİLİZ'

Kartal, kaybettikleri Gaziantep FK ve Trabzonspor maçlarında iyi oynadıklarını ve mağlubiyeti hak etmediklerini belirterek, '4 maçta mağlup olduk. Bunların 2 tanesinde kötü oynadık. Bunlar olabilir, her takımın kötü oynama hakkı var. Bugün şampiyonluk yarışı yapan takımların durumu ortada. Biz yeni kurulan bir takımız. Şu anda 3-4 puan daha fazla toplayabilirdik. Hakemlerden bahsetmek istemiyorum ama Gaziantep maçında golümüz Trabzonspor maçında da penaltımız verilseydi bugün biz ilk 5 takımın içerisinde yer alacaktık. Biz yolumuza devam ediyoruz. Çok kötü bir durumda değiliz. İyi sayılabilecek bir puanımız var ve ilk devrenin sonuna kadar önümüzde oynayacağımız 8 maçımız daha var' diye konuştu.

'NE RİZESPOR'A NE DE KENDİME ZARAR GELMESİNİ İSTEMEM'

MKE Ankaragücü maçının ardından sarf ettiği 'Buraya boş mukaveleye imza atarak geldim' sözüne açıklama getiren Kartal, 'Başkan bana bir teklifte bulundu. Ben hiç tereddüt etmeden bunu kabul ettim. Tazminatım yok. Ben Rizeliyim. Gerekirse ayrılır giderim. Ama 3 ama 5 ama 10 liradır bunu biz 7 antrenör alarak paylaşırız. Kulübün takdir ettiği bir şeydir ve bu işin de bir standartı vardır. Buraya gelen antrenörler nasıl hak ettiklerini alıyorsa bizde hak ettiğimizi alıyoruz. Yani benim burada tazminatım falan yok. 'Boş kağıda imza attım' dememin maksatı budur. Yarın öbür gün burada ters bir şey olursa, kendimi yeterli görmezsem açık açık ceketimi alır giderim. Ne Rizespor'a ne de kendime zarar gelmesini istemem. Başkanı ve yöneticileri çok seviyorum. Çok dürüst ve iyi insanlar. Bana çok yardımcı oluyorlar' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi