Süper Lig'in 20'ncı haftasında sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek olan Çaykur Rizespor'da hazırlıklar devam ediyor. Yeşil-mavililerin Teknik Direktörü İsmail Kahraman, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde yapılan antreman öncesi basın mensupları ile bir araya geldi.

Ziraat Türkiye Kupası'ndan Galatasaray ve Süper Lig'de Demir Grup Sivasspor ile oynadıkları maçların değerlendirmesini yapan Kartal şunları söyledi:

'Kupa maçında çok iyi mücadele ederek, turu geçmeye yakın bir iradeyi ortaya koyduk. Tartışmalı bir pozisyonla elendik. Bunu kamuoyunun geneli de kabul etti. Ardından Sivas'a gittik. Sivasspor karşısında da iyi mücadele ettik. Disiplinli bir oyun ortaya koyduk. İkinci golü atabilmek için doğru zamanda doğru pasları verebilseydik maçı kopartabilirdik ama olmadı. Sonuçta lig lideri Sivasspor'dan puan alarak dönmek bize moral kazandırdı.'

'BEŞİKTAŞ BİR ARAYIŞ İÇERİSİNDE'

BAL'da Rize Fırtınası BAL'da Rize Fırtınası

Hafta sonu karşılaşacakları Beşiktaş maçı hakkında konuşan Kartal, 'Beşiktaş bir arayış içerisinde, çıkış arıyorlar. Göztepe maçında tartışmalı bir pozisyon nedeniyle federasyona başvuru yapmışlar. Sonucu ne olur bilemiyoruz ama biz kendi evimizde Beşiktaş'a karşı iyi oynayarak ve iyi bir sonuç alarak taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Kendi evimizde oynamanın güveniyle Beşiktaş karşısında iyi bir sonuç almak istiyoruz. Teknik direktör değişikliğine gittiler. Bu tip durumlarda kan değişikli yeni bir motivasyon kaynağı olabilir. Son oynadıkları Göztepe maçında çok eksiklikleri, sakatılıkları vardı. Kupadan da elendiler. Açıkçası bizde hangi kadroyla karşımıza çıkacaklarını ve neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Biz bu nedenle kendi doğrularımızı sahaya yansıtıp iyi bir sonuç almak için mücadele edeceğiz' diye konuştu.

SAVUNMA İÇİN 'OBRADOVIC' ÖRNEĞİ

Başarılı olmak için takım savunmasının önemine değinen Kartal, 'Fenerbahçe teknik direktörlüğü yaptığı zamanlarda Obradovic ile bir konuşmam olmuştu. Dünyanın en önemli koçlarından birisidir. Obradovic bana 'bizden çok iyi üçlük atan takımlara karşı, takım savunmasını çok iyi ve sert bir şekilde yaptığımız için şampiyon olduk' dedi. Takım savunmasını iyi yaptığınız zaman başarılı olursunuz. Bizde takım savunmasını iyi yaptığımızı düşünüyoruz. Yeni gelen oyuncuların da buna ayak uydurması için çok çalışıyoruz. Takım savunmasını iyi yaptığımız maçları kazandık. Kazanmak için rakibin üstüne gittiğimiz maçlarda da arkada boşluklar bırakarak mağlup olduk. Biz mücadele gücümüzü yükselterek yolumuza devam etmek istiyoruz' dedi.

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Kartal, transfer çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

'Takımımıza birkaç yerli futbolcu kazandırmak istiyoruz. Her kulüpte kadroya alınamayan, kadro dışında kalan oyuncular oluyor. Alper Potuk ve İlhan Depe ile görüşmemiz var. Bunların görüşmelerini yönetimimiz yürütüyor. İlgilendiğimiz bir yabancı oyuncu vardı ancak kulübü vermek istemedi. Scepovic şu an 14 kişilik yabancı kadrosunun dışında. Kendisi ayrı antreman yapıyor. Bu sezon sonuna kadar bu şekilde devam edecek.'

'SADECE ANTREMAN YAPARAK GELİŞMELERİ MÜMKÜN DEĞİL'

Kadroda yer alan genç futbolcuları gelişmeleri için başka kulüplere göndermek istediklerini belirten Kartal, 'Kupa maçlarında genç futbolcularımıza şans verdik. Bu futbolcuların gelişimi için oynamaları lazım. Kendileri ile bu konuyu konuştuk. Onları başka takımlara gönderip, takiplerini yaparak iyi oynayanları tekrar takıma geri çağırmayı düşündük. Kendilerine kulüp bularak oynamaları lazım. Sadece burada antreman yaparak gelişmeleri mümkün değil' dedi.

Editör: Haber Merkezi