İyidere ilçesinde kaymakamlık, belediye ve halk eğitim merkezi tarafından yürütülen 'İyidere üretiyor' projesi kapsamında, vatandaşların koronavirüs'ten korunmalarını sağlamak amacıyla maske üretimi başladı. Kenevir ipliğinden elde edilen Rize Bezi adı verilen kumaştan dikilen maskeler, ücretsiz olarak belediye tarafından vatandaşlara dağıtılmaya başlandı. İlk etapta 5 bin adet maske dağıtılacak.

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, kaymakamlık, halk eğitim ve belediyenin yürüttüğü 'İyidere üretiyor' projesi kapsamında koronavirüs nedeniyle piyasada talebi artan maske üretimine geçtiklerini söyledi.

Mete, 'Kenevirden elde edilen ipliklerden dokunan Rize Bezi'nden maske üretmeye başladık. Bezimizin antibakteriyal özelliği de var. Bu maskeler evlerdeki tezgahlarda üretiliyor. İlk etapta 5 bin adet maske ürettik. İlçemizde vatandaşlara ücretsiz maske dağıtacağız. Gelen talepleri de karşılamaya çalışacağız. Herkesin bir maskesi olacak. Ülke olarak el ele vererek bu vakadan kurtaracağız' dedi.

Rize'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 93 Bin 774 Oldu Rize'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 93 Bin 774 Oldu

Editör: Haber Merkezi