Koç yaptığı yazılı açıklamada, esnafın çözüm bekleyen sorunlarına değindi.

Siyasilerin, esnafın yanında sahte gülücükle değil gerçekten sorunları çözerek durması gerektiğini aktaran Koç, '2023 seçimlerinde size oy verecek esnaf kalmayacak. Ekmek tezgahları tehlikede olan esnaflarımızı daha anlayamamışsınız herhalde. Farkına varmış olsanız zaten esnafı da ziyaret etmezdiniz. Esnafın derdi ile dertlenmeyen, sorunlarını aktaranları ötekileştiren, kimi zaman 25 gün sonra konu neydi gibi değişik bir tavırla nazlanarak randevu veren bazı siyasi başkanlar, gerçek anlamda esnafın yanında olmamıştır' dedi.

Ülkede yapılan yatırımları takdirle karşıladıklarını belirten Koç, 'Çok şükür güzel yatırımlar, havaalanları, yollar, tüneller, köprüler ve savunma sanayimizdeki gelişmeleri takdir ediyoruz. Emeği geçenlere minnettarız ancak artık çok geç olmadan esnafımızı da düşünelim. Perakende Yasası'nı beklerken, etrafımız örümcek ağı gibi ulusal zincir marketlerle doldu. Her geçen gün sayıları artan bu ulusal marketlere zamanında destek verenler de ayni kisilerdi. Esnafın hiçbir derdi ile dertlenilmemişken sözde 'esnafın yanındayız' tavrı takılanların hiç kabahati yok, onlara o desteği veren, takım tutar gibi her yanlışını savunan esnaflar, belki de iş yerleri kapandığı zaman her şeyin farkında olacak.' diye konuştu.

Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var? Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var?

Anayasanın 173. maddesinde 'Devlet, esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır.' ifadelerinin yer aldığını hatırlatan Koç şunları söyledi:

'Her zaman devletinin yanında olan, vatandaşı küçücük sermayesi ile koruyan esnaflarımız neden hiç hak etmedigi muamele ile karşılaştı. Fırsatçı oldu, stokçu oldu, karaborsacı oldu. Esnaf bu sekilde suçlanırken asıl bu terimleri hak edenler kasalarını doldurdu esnaf ise cezai işlemle sürekli baskı altında tutuldu. Çok acı bir durum ama kimsenin umrunda değil.'

Koç, esnafı koruma altına alacak yasanın bir an önce çıkması gerektiğini belirterek, 'Esnafın derdini söyleyenler ötekileştirildi. Bu ülke hepimizin degil mi? Başka bir ülkemiz yok, bizim canımız da kanımız da ülkemize helaldir. Umarım bu sorunların çözüme kavuşması için çok geç olmadan çalışmalar başlatılır ve esnaf ve sanatkar koruma altına alınır. Yoksa bu maliyetlerle kapısında çay içebileceğimiz, bir akrabamız tanıdığımız ve işy erimiz kalmayacak' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi