Ankara’da Rize’yi Tanıtacaklar Ankara’da Rize’yi Tanıtacaklar

Koç yaptığı yazılı açıklamada, son aylarda birçok ürüne gelen zamların vatandaşlar kadar bakkal esnafını da rahatsız ettiğini söyledi.

Gıda ve temizlik maddelerinde tavsiye edilen perakende satış fiyatının yazılması görüşünü 3 yıldır dile getirdiklerini aktaran Koç, 'Bu konuyu yetkililerimiz ve bakanlıklarımızla paylaşmaktayız. Birkaç firma bu uygulamaya geçmeye başladı. Böylelikle ürünler gelen zamlardan bir anda etkilenmeyecek, stokçu ve fırsatçıları aradan çıkartacak. Bu uygulama belki serbest piyasa kuralına aykırı belki bu dönemde biz esnaflarımızın aleyhine görünse de aslında vatandaşımız ve bakkal amcalarımızın istediği ve beklediği bir uygulama olacaktır.' ifadelerini kullandı.

Koç, ürünlerin üzerine tavsiye edilen perakende satış fiyatının yazılması ile vatandaşların bakkal, market veya ulusal zincir marketlerde satılan ürünün fiyatını görerek almasına vesile olacağını belirterek, 'Ulusal zincir marketlerin bazı firmalara özel ürün ürettirerek aynı marka, aynı ambalaj görünümünde aslında ürün gramaj düşüklüğü ve ürünün içeriğinin değiştirilmesi gibi raflardaki ürün fiyat hileleri ile vatandaşımızı yanıltmasının önüne geçmiş olacağı kanaatinde olduğumuzu belirtmek isterim.' diye konuştu.

Perakende Yasası'nın bir an önce çıkartılması gerektiğini vurgulayan Koç, 'Her mahalle ve ilçelerimizde ulusal zincir marketlerin açılışlarına bir sınır getirilmesi, nüfus oranına göre belirlenmesi, açılış-kapanış saatlerinin sınırlandırılması elzem ve en büyük arzumuzdur. Ülkemizin her zor durumunu fırsata çevirmek isteyenlerin artık belli olması ve vatandaşımızı direkt etkileyen gıda sektöründe fırsatçılık yapanların gerçek anlamda belli olması için bu uygulamanın önemli ölçüde etkili olacağı kanaatinde olduğumuzu belirtmek isteriz' dedi.

Editör: Haber Merkezi