Geleceğin Yazılımcıları Rize'de Yetişiyor sloganı ile Vali Erdoğan Bektaş'ın himayesinde yürütülen 'Kodlama Eğitimi Projesi' kapsamında oluşturulan atölyelerin yedincisi İyidere İlçesinde açıldı.İyidere Merkez Ortaokulunda bünyesinde oluşturulan kodlama atölyesinin açılış törenine Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın yanı sıra Rize Milletvekili Hikmet Ayar, İyidere Kaymakamı Orhan Altun, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, İyidere İl Genel Meclisi üyeleri Sabit Karafazlı ve Mehmet Şamlı, kodlama eğitimi projesinde görev alan ilçe koordinatörleri ve diğer yetkililer katıldı.

Aldatıcı Reklamlara 24 milyon 608 bin TL Ceza Aldatıcı Reklamlara 24 milyon 608 bin TL Ceza

Kodlama atölyesinin açılışında bir konuşma yapan Rize Milletvekili Hikmet Ayar; 'Sayın Valimizin bir önceki dönem görev yaptığı Manisa ilinden bir grup öğrenci, bu konuyla ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmişti. Benimde hazır bulunduğum bu ziyaret esnasında öğrencilerin sundukları projelere baktığımızda kodlama eğitimi konusunda geç kaldığımızı ifade etmek istiyorum. Rize'de oluşturduğumuz bu ve bunun gibi atölyeler sayesinde kod okur-yazarlığı konusunda hızla ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Atölyenin kurulmasında emeği geçen, maddi destek sağlayan herkese ve öğrencilerin belli bir aşamaya gelmesine katkısı olan öğretmen ve idarecilere teşekkür ediyorum' dedi.


Açılışta, Rize'de bilgisayar destekli eğitim konusunda iki projeye öncelik verdiklerini belirten Rize Valisi Erdoğan Bektaş, 'Bunlardan birincisi; bütün öğrencilerimizin en azından günlük hayatta kullanabileceği düzeyde İngilizce öğrenebilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığınca hizmete sunulan interaktif dil öğrenme programı Dyned projesi, ikincisi de kodlama projesidir. Her iki projede de hiçbir kamu kaynağı kullanmadan çok ciddi yol aldık. Şuan itibariyle Rize genelinde bütün okullarımızda gerekli bilgisayar ve internet altyapısını oluşturduk. Bütün bunları gençlerimize daha iyi eğitim verebilmek ve geleceğe daha emin adımlarla ilerleyebilmek adına yapıyoruz. Yani her şey Türkiye'nin geleceği için.' dedi.

Toplum olarak bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelerin dışında kalamayacağımızı belirten Vali Bektaş, 'Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında olmamasına rağmen biz Rize'de 2016-2017 eğitim-öğretim yılında kodlama eğitimi projesine başladık. İl genelinde oluşturduğumuz bu atölyelerde, bilişim dersini vesile ederek 5 ve 6 sınıfa giden bütün öğrencilerimize kodlama eğitimini vermeyi hedefliyoruz. Çağımız bilgisayar ve internet çağı. Üretilen her teknolojik ürün bir kod yazılımı ile çalışıyor. Bu yeni dönemde söz sahibi olmak istiyorsak bununla yüzleşmeliyiz. Ya başkalarının yaptığı programları kullanacağız, ya da bize ait milli programlar yazacağız' dedi ve oluşturulan atölyelerde emeği geçen herkese teşekkür etti. Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve beraberindekiler İyidere'de ki incelemeleri esnasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İyidere Su Ürünleri Üretim, Eğitim ve Araştırma Merkezini de ziyaret ederek burada bulunan havuzlarda yetiştirilen 'Mersin Balıkları' hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Editör: Haber Merkezi