RESOB Başkanı Aksoy, 1 Haziran itibariyle kahvehanelerin yeniden açıldığını ancak okey, tavla, domino ve kağıt oyunlarının oynatılmasına izin verilmediğini hatırlatarak, 'Normalleşme adımları kapsamında açılan kahvehanelerimizde oyun oynanmaması nedeniyle müşteriler iş yerlerimize gelmemekte, bu nedenle açılan kahvehanelerimizde esnafımız günlük masraflarını dahi alamaz durumdalar. Öte yandan iş bu zorlu süreçte iş yerlerimizin kiraları, vergileri, SGK primleri, elektirik, su, personel, doğalgaz giderleri devam etmekte olup mevcut koşullar altında bu giderlerin ödenmesi mümkün gözükmemektedir' dedi.

'Esnafımızın mağduriyetleri en kısa sürede giderilmelidir'

Rize’de Çocuklar Şenlikte Eğlenecek Rize’de Çocuklar Şenlikte Eğlenecek

Pandemi sürecinde en çok zararı kahveci esnafının gördüğünü belirten Aksoy, 'Bu nedenle ekonomik olarak zarar gören ve maddi olarak çok zor süreç geçiren esnafımızın mağduriyetleri en kısa sürede giderilmelidir. Bu durumda etkilenen esnafımıza kıra yardımı yapılması, esnafımızın yanında çalışanların da mağduriyetlerinin giderilmesi, birikmiş olan elektrik, su, doğalgaz, faturalarının pandemi sonlanana kadar ertelenmesi, esnafımızın kapalı kaldığı süre boyunca ödemekle yükümlü olduğu SGK primleri vergileri ertelenmesi ve tüm kredi borçlarının pandemi sonuna kadar faizsiz olarak ertelenmesi gerekmektedir' diye konuştu.

Aksoy, son olarak Kovid-19 tedbirleri kapsamında kahvehanelerde okey, tavla ve kart oyunlarının yeniden oynatılmasını istediklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi