Geçen sezon 23 maçta siyah beyazlı forma ile sahaya çıkan oyuncu 1 gol atarak asist yapamadı. Beşiktaş'ın Hollandalı futbolsu Jeremain Lens ile sezon sonunda yollarını ayırmayı planlıyor. Spor Toto 1. Lig'den bu sezon yeniden Spor Toto Süper Lig'e yükselen Çaykur Rizespor ise Hollandalı sağ kanat oyuncusu Jeremain Lens'i transfer gündemine aldı.

Maliyeti yüksek oluşunda Lens'i kiralık olarak transfer etmeyi düşünen Çaykur Rizespor yönetimi Beşiktaş ile masaya oturacağı öğrenildi.

Dayanıklılığı ve hızıyla çok yönlü bir oyun sergileyen Lens daha çok hücum bölgesinde ikincil forvet mevkisinde ve kanatlarda başarılıdır. Jeremain Lens futbola Ajax altyapısında başladı. Sonrasında AZ Alkmaar'ın alt yaş takımlarında forma giyen Lens, bu ekiple profesyonel sözleşme imzaladı.

2007-08 sezonunda NEC Nijmegen'de kiralık oynayan Lens, bir sezon sonra AZ Alkmaar'la Eredivisie'de şampiyonluk yaşadı.

TFF Başkanlığına Rizeli Aday TFF Başkanlığına Rizeli Aday

2010-2011 sezonu başında PSV Eindhoven'a transfer olan tecrübeli futbolcu, 2013 yılında Dinamo Kiev'le anlaştı. Ukrayna'da iki kupa, bir de lig şampiyonluğu elde eden Lens, geçtiğimiz sezonun başında 12 milyon Euro karşılığında Sunderland'a transfer oldu. Lens, 2015-2016 sezonunda Sunderland formasıyla çıktığı 22 resmi maçta 4 gol, 3 asistlik bir performans sergiledi. 2016 yılında 1 yıllığına Fenerbahçe'ye kiralık olarak transfer oldu ve gösterdiği performans ile takımına önemli katkı verdi. Lens 2017/2018 sezonunun başında Fenerbahçe'den ezeli rakibi Beşiktaş'a geçti. Siyah-beyazlı forma altında beklenen katkıyı veremedi.

Editör: Haber Merkezi