MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyelerinin katılımıyla MÜSİAD Rize Şubesi Konferans Salonu'nda yapılan 'Müstakil Düşünceler' toplantısının konukları olan, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz ve KOSGEB Rize Müdürü Celil Kürşat Dereci beraberinde kurum uzmanlarının katılımıyla düzenlenen programda İşletmelere İŞKUR ve KOSGEB tarafından sunulan güncel teşvik ve destekler konusunda katılımcılara önemli bilgiler paylaştı.

MÜSİAD Rize Başkanı Taner Yelkenci, düzenledikleri toplantılarla üyelerimizin bilgilerini güncel tutmayı hedeflediklerini söyledi.

Yelkenci, 'Devletimiz işletmelere çeşitli teşviklerini sunmaya devam ediyor. İŞKUR ve KOSGEB'de sürekli olarak sağladığı desteklerle iş dünyası için önemli kazanımlar sağlıyor. Üreticiyi, istihdamı ve yerli ürün kullanımını destekleyen çalışmalarını biz de takdirle karşılıyor, bu gibi teşvik ve destekler konusunda üye firmalarımızın en üst düzeyde istifade etmeleri konusunda düzenlediğimiz toplantılarla üyelerimizin bilgilerini güncel tutmaya çalışıyoruz' dedi.

İŞKUR Müdürü Hasan Kiraz, İŞKUR'un işletmelere sunmuş olduğu destekler konusunda detaylı bilgiler verdikten sonra, söz alan KOSGEB Rize Müdürü Celil Kürşat Dereci KOSGEB'in yapısı ve işleyişi hakkında katılımcıları bilgilendirerek KOSGEB'in işletmelere verdiği güncel desteklerden bahsetti.

ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı? ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı?

Programın devamında KOBİ Uzmanı İbrahim Pala tarafından KOSGEB tarafından Covid-19 salgınından etkilenen mikro ve küçük ölçekli işletmelerin faaliyetlerini sürdürmelerini, istihdam seviyelerini muhafaza etmelerini ve yeni istihdam oluşturmalarını sağlamak amacıyla her 1 istihdam için 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz, komisyonsuz, teminatsız geri ödemeli 100 bin lira verilen destek hakkında; başvuru şartları, destek türü üst limiti ve ödeme şartları, başvuru işlemleri gibi konularda katılımcılara detaylı bilgiler verildi.

Toplantının ikinci bölümünde İŞKUR Müdürü Hasan Kiraz ve KOSGEB Müdürü Celil Kürşat Dereci katılımcı iş insanlarının sorularını cevaplayarak program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi