Bilinen ismi ile yaban mersini halk dilinde likapa olarak bilinen meyvenin Tozköy köyünde her yıl festivali yapılıyor. Festivale katılanlar likapa meyvesini toplayıp yiyebiliyorken ikramı da yapılacak. Bunun yanında yöresel ürünlerin de tadılabileceği festivalde Karadeniz sanatçıları sahne alacak.

18 Ağustos Pazar günü sabah başlayacak olan festivalde gün içinde Recebim, Nihat Yılmaz, İsmail Havuz, Kaan Yıldırım, Emre Can, Temel Kandemir, Bahar Bakoğlu ve Mustafa Vanlı sahne alacak.

MUHTAR BAŞ: LİKAPA İKRAMLARIMIZ OLACAK

Festivalin bu yıl 5'incisini düzenlediklerini hatırlatan Tozköy Muhtarı Orhan Baş, 'Bu yıl yine bütün halkımızı köyümüze yaylamıza bekliyoruz. Rize merkezden 1 saat 20 dakika da sahilden 1 saatte ulaşılabilen yaylamızda bu yıl yine çok güzel etkinlikler hazırladık. Bütün halkımızı yaylamızda ağırlamak istiyoruz. İsteyen piknik yapabilir bu alanları oluşturduk. İsteyen orda satılan ürünlerden alabilirler. Biz iyi bir organizasyon olsun diye aylar önceden hazırlıklarımızı yaptık. Daha önce Mahura Yaylasını görmeyenleri bu sefer görmeye davet ediyoruz. Müzik eğlencemiz horonumuz hiç durmayacak. İnsanların yaz günlerinde serin bir yaylaya gelmeleri ve günün tadını çıkartmaları tek amacımız. Gelen misafirlerimiz yayladaki likapa ağaçlarından likapa toplayabilecekler. Aynı zamanda ikramlarımızda olacak. Pazar günü herkesi yaylamıza bekliyoruz' dedi.

2023'te Yaş Çay Alım Fiyatı? 2023'te Yaş Çay Alım Fiyatı?

Editör: Haber Merkezi