Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısını 1 galibiyet 9 beraberlik ve 7 mağlubiyet ile kapatan Çaykur Rizespor, topladığı 12 puanla son sırada yer aldı.

BAL'da Rize Fırtınası BAL'da Rize Fırtınası

Süper Lig tarihindeki en kötü ilk yarısını geride bırakan Çaykur Rizespor'da Kosovalı forvet oyuncusu Vedat Muriç, ilk yarıda takımının hem en skorer hem de en istikrarlı futbolcusu oldu.

MURİÇ 9 GOLE KATKI YAPTI

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Gençlerbirliği'nden Çaykur Rizespor'a transfer olan Muriç, bu sezon 17 lig maçının tamamında sahaya çıktı ve 5 gol atarak takımının en skorer futbolcusu oldu. Muriç bunun yanında yaptığı 4 asistlede takımının bu alandaki en üretken ismi oldu. Muriç, bin 501 dakika sahada kalarak takımının en istikrarlı futbolcusu oldu.

GOLLERİN COĞU YABANCILARDAN

Çaykur Rizespor'un ilk yarıda attığı gollerin coğunda yabancı futbolcuların imzası bulunuyor. 5 gollü Muriç'in ardından 4 gollü Umar ve 3 gollü Samudio geldi.

Saadane ve Boldrin 2'şer kez rakip fileleri havalandırırken Robin Yalçın 1 kez gol sevinci yaşadı. Yeşil mavililerde ilk yarıda gol kaydeden tek yerli isim ise Ali Çamdalı oldu.

15 ASİSTİN 13'Ü YABANCI FUTBOLCULARDAN

İlk yarıda Çaykur Rizespor'da asist konusunda zirvede Muriç yer aldı. Muriç 4 asist yaparken onu 3'er asistle Umar ve Samudio takip etti. Karadeniz temsilcisinin ilk yarıda yaptığı 15 asistin 13'ünü yabancı futbolcular kaydederken, Mehmet Uslu ve Süleyman Koç da birer asist yaptı.

MURİÇ, BRABEC VE GÖKHAN TAKIMIN EN İSTİKRARLI İSİMLERİ OLDU

Çaykur Rizespor'da ilk yarıdaki 17 maçın tamamına ilk 11'de başlayan 3 isim oldu. Muriç, Brabec ve Gökhan ilk yarıdaki tüm maçlarda sahaya çıkarak takımları adına en istikrarlı futbolcular oldular.

RİZESPOR KIZARDI

Çaykur Rizespor ligin ilk yarısında oynadığı 17 karşılaşmada toplamda gördüğü 6 kırmızı kartla ligde en çok kırmızı kart gören takımı oldu. Ayrıca Karadeniz ekibi 29 kez sarı kart görürken 2 kez ikinci sarıdan kırmızı ve 4 defa da doğrudan kırmızı kart gördü.

Yeşil mavililerde Abdullah, Orhan, Samudio ve Fink direkt kırmızı kart görürken, Saadane ve Koray çift sarı karttan oyun dışında kaldı.

EN FAZLA BERABERE KALDIĞI İLK YARI

Ligin ilk yarısında 17 maçın 9'unda berabere kalan Çaykur Rizespor en fazla beraberlik yaşadığı ilk yarıyı geride bıraktı. Yeşil mavililer, 17 maç sonunda maç başına 0,71 puan ortalaması yakalayarak bu alandaki en kötü istatistiğine imza attı.

Editör: Haber Merkezi