Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, müzik aracılığıyla halk kültürünün gelecek kuşaklara taşınmasını ve yaşatılmasını, Türk Halk Müziğinin sevdirilmesini ve yaygınlaştırılmasını, Türk Halk Müziği alanında yetenekli öğrencilerin keşfedilerek bu gençlerin müziğe teşvikini sağlamak amacıyla ortaokullar ve liseler arasında Türk Halk Müziği Solo Ses yarışma düzenlendi.

İki etap halinde gerçekleştirilen yarışmanın sabahki programında ortaokul öğrencileri, öğleden sonraki etabında ise lise öğrencileri yarıştılar. Yarışmaya katılan öğrenciler Türk Halk Müziğimizin seçkin eserlerini seslendirdiler.

Çayeli Öğretmenevi ASO Konferans Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya İlçe Kaymakamı Mehmet Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, daire amirleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Ali Şark, Şube Müdürleri Mehmet Aşçı, Muzaffer Ovalı ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ortaokullar arası Türk Halk Müziği Ses Yarışması kategorisinde birinciliği M. Atatürk Ortaokulu'ndan Fatih Yazar, 'Bir Of Çeksem Karşıki Dağlar Yıkılır' adlı türküsüyle, ikinciliği, H.Rüştü Altunbaş Ortaokulu'ndan İclal İkra Koçal, 'Allı Turnam Bizim Ele Varırsan' adlı türküsüyle, üçüncülüğü ise Beyazsu Ortaokulu'ndan Yunus Çamyat 'Ayağında Kundura' adlı türküsüyle elde etti.

Liseler arası Türk Halk Müziği Ses Yarışması kategorisinde birinciliği AHNİ Anadolu Lisesi'nden Kübra Karahan, 'Armut Ağacı' adlı türküsüyle, ikinciliği,Çayeli Fen Lisesi'nden Nurefşan Küçükvar 'Oy Benim Sevduceğum' adlı türküsüyle, üçüncülüğü ise, yine Çayeli Fen Lisesi'nden Şevval Selin Yazar, 'Ayrılık' adlı türküsüyle elde etti.

Yarışma katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ile izlendi. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere İlçe kaymakamı Mehmet Öztürk ve daire amirleri tarafından ödülleri takdim edildi. Öztürk bu tür sosyal etkinlikleri çok önemsediklerini ve yarışmadan büyük keyif aldığını belirtti. Yarışma tarihinin Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel'in ölüm yıldönümüne denk gelmesinin de yarışmaya ayrıca değer kattığını ifade etti. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı? ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı?

Editör: Haber Merkezi