Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Türkiye genelinde 7, 8, 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerine yönelik ilk kez yapılan kazanım değerlendirme uygulamalarını yerinde gözlemledi. Emen'e Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şube Müdürü Selçuk Torpil de eşlik etti.

Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan açıklamada, 'Kazanım değerlendirme uygulaması ile 7, 8, 11 ve 12'nci sınıflarda eğitim gören toplam 16 bin 583 öğrencimizin katılımıyla bir değerlendirme çalışması gerçekleştirilecek. Öğrencilerin kendi okullarında alındığı kazanım değerlendirme uygulamasıyla öğrencilerin öğrenme kayıplarını tespit edip telafi edecek şekilde programlar yeniden güncellenecek.' denildi.

Açıklamada, 'Bu kapsamda, Bakanlığımıza bağlı resmî ortaokullardaki 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri bugün Türkçe, fen bilimleri ve matematik derslerinden oluşan kazanım değerlendirme uygulamasına alınacak. Liselerdeki 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerine yönelik kazanım değerlendirme uygulaması ise 27 Ekim'de Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerine yönelik uygulanacak. Uygulamaya ilimizde 7 ve 8'nci sınıf düzeyinde 8 bin 253, 11 ve 12'nci sınıf düzeyinde 8 bin 330 öğrenci olmak üzere toplam 16 bin 583 öğrenci katılacak.' bilgisi paylaşıldı.

Editör: Haber Merkezi