Törende konuşan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkan Yardımcısı Osman Çakmak, bu yıl ki ihracat hedefi olan 3 milyar doların rahat bir şekilde tutturulacağını açıkladı. Ordu'da, sahil kesiminde 7 Ağustos'ta başlayan fındık hasadı orta ve yüksek kesimlerde devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 26,5 TL olarak belirlen levant kalite fındıklar da serbest piyasada alıcı buluyor. Fındık hasadını yapan, patoz ve kurutma işlemlerini tamamlayan üreticiler de, alın terinin karşılığını almak için tüccarların yolunu tuttu.

Alımı gerçekleştiren fındıklar işlendikten sonra ihracat için hazırlandı. Çuvallara koyulan kabuklu ve iç fındıklar, kamyonlara yüklenerek yurtdışına yola çıktı. Kentte, dünya 2021 yılı fındık mahsulü naturel iç ve kabuklu fındığı ekonomiye ilk kazandıran firmalar, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) 8'inci meslek komitesince ödüllendirildi. Altınordu ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fındık kırma fabrikasının bahçesinde düzenlenen törene, fındık manavı sahipleri ve tüccarlar katıldı. Törende, Yürür Gıda Sanayi A.Ş ile Bilgihan fındık şirketlerine ödüller takdim edildi.

'3 MİLYA DOLAR İHRACAT HEDEFİ'

Törende konuşan OTSO Meclis Başkan Yardımcısı Osman Çakmak, fındığın ülke tarımında çok önemli yer tuttuğunu söyledi. Ordu ilinin Türkiye'de ve dünyada en çok fındık üreten illerin başında geldiğini ifade eden Çakmak, 'Fındık, Doğu ve Batı Karadeniz Bölgesi'nde ekonomik olarak ticaretin dönmesinde çok büyük önem arz etmektedir. Bu yıl ki ihracat hedefinde ise 3 milyar doların çok rahat bir şekilde yakalanacağını düşünüyoruz' diye konuştu. Konuşmaların ardından ihraç edilecek olan fındık çuvalları, kamyona yüklendi.

Artvin’de 5 Dönüm Arazide Yangın Artvin’de 5 Dönüm Arazide Yangın




Editör: Haber Merkezi