İlkokul 4. sınıfı bitiren öğrenciler arasından hafızlığa kabiliyeti olan öğrenciler, haziran- döneminde akademik düzeyi, Kur'an-ı Kerim okuma düzeyi, ezberleme-yorumlama kabiliyeti ve genel yetenek düzeylerini ölçen yazılı sınavla alınmaktadır.
* Belirlenen kriterlere göre seçilen öğrenciler, yaz döneminde en az 8 haftalık hafızlık ön eğitimi programına alınıp burada yoğunlaştırılmış Kur'an eğitimi görecek.
* 5. sınıfta proje imam hatip ortaokullarına kaydolan öğrencilere, temel ve meslek derslerinin dışında haftada 9 saat Kur'an-ı Kerim dersi verilmektedir. Bu derse alanında uzman kişilerin girmesi ile hafızlık hazırlık kısmı tamamlanmaktadır. Hafızlığa hazırlık süreci en geç o yılın nisan ayı sonuna kadar sürmektedir.
* Hazırlık sürecini tamamlayan öğrenciler 5. sınıfın mart/nisan ayında hafızlık yapmaya başlayacak seviyeye ulaşmış olmalıdır. Okulda öğretmenlerine veya işbirliğine gidilen Kur'an kursu öğreticisine her gün 1 sayfa ezber vermeye başlayacak.

DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi

* Hafızlığa başlayan öğrenciler, 6. sınıfta okula 1 yıl kayıt dondurarak işbirliği yapılan Diyanet'in resmi Kur'an kursularında hafızlık sürecini tamamlayacaktır.

* 6. sınıfta ara veren ve o yılın haziran ayında sınava girerek sınıfını geçen 'hafız öğrenciler' için ise 'hafızlık pekiştirme aşaması' başlayacak. Bu öğrenciler, 7. sınıfa devam ederlerken haftada ek 9'ar saat daha Kur'an-ı Kerim dersi alacak ve hafızlıklarını pekiştirecek.
* 6. sınıfta ara veren öğrenciler için devam ettikleri Kur'an kursu tarafından Türkçe, sosyal bilgiler, matematik, fen-teknoloji ve İngilizce derslerinden takviye eğitimi verilecek.

* Öğrencilerin hafızlıklarını 6. sınıfın sonunda bir yılda tamamlamaları esas olacak ancak bitiremeyenlerin 7. sınıfta hafızlıklarını tamamlamaları sağlanacak.
Bu hafızlık projesini ilimizde Rize Merkez İmam Hatip ortaokulu yürütmektedir.
Çocuğunu hafız yapmayı düşünen velilere…
SINAV TARİHİ: 08.06.2019 Cumartesi günü Saat:10:00'da Okulda.
Adres: Rize İmam Hatip Ortaokulu Paşakuyu mah. Zübeyde hanım cad. no:7 RİZE
(TOBB İlkokulu yanında- Eski M.Akif Ersoy Binası)


Editör: Haber Merkezi