8 İlde Terör Operasyonu 8 İlde Terör Operasyonu

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan ile Çamoba mahallesinde, muhtarlık binası, çocuk oyun parkı ile örnek meyve bahçesinin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Turhan ile birlikte meyve fidanlarını toprakla buluşturan Başkan Genç, park yapımına uygun olmayan alanları halk ve belediye birlikteliğiyle meyve ve hobi bahçesi olarak düzenleyeceğini kaydederek, 'Her geçen gün daha da betonlaşan ve yeşil alanları azalan şehrimizde meyve ve hobi bahçelerinin çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Tarımsal üretimin yanında manevi anlamda da vatandaşlarımız bu bahçelerde huzur ve moral bulacak. Hobi ve meyve bahçelerinde vatandaşlarımız boş zamanlarını toprak işleriyle uğraşarak, kendi meyvesini ve sebzesini yetiştirerek güzel bir şekilde değerlendirecek. Bu konuda vatandaşlarımıza meyve ve sebze fidanı dağıtılması noktasında destek olacağız. Aileler çocuklarıyla birlikte bahçelerimizde kendi elleriyle meyve ve sebzelerini yetiştirerek bir nevi günlük yaşamın stresinden ve gürültüsünden uzaklaşmış olacaklar. Bahçelerimizde yöremize özgü meyve ve bitki türleri yetiştirerek vatandaşlarımızda üretimle ilgili bir bilinç oluşturacağız. Tarımı ve bahçe işlerini vatandaşlarımıza sevdireceğiz. Çocuklarımız, okul öğrencileri bu bahçelere gelerek fidan, bitki dikimi ve bakımıyla ilgili bilgileri uygulamalı olarak tatbik etme imkanına kavuşacaklar. İnşallah, yeni dönemde sağlıklı yaşam için vatandaşlarımızın desteğiyle hobi ve meyve bahçeleri projemizi hayata geçireceğiz' dedi.

'ORGANİK BESLENECEĞİZ'

Kırsal mahallelerde yetiştirilen tarımsal ürünlerin doğrudan tüketicilere ulaştırılması için organik pazarlar kuracağını dile getiren Başkan Genç, 'Hem tarımsal hem de yöremize has ürünlerin doğrudan halkımıza ulaştırılması için Ortahisar Kireçhane Pazarı ile başlayan çalışmayı Aygören, Çağlayan, Akoluk, Yalıncak vb. mahallerimizde de hayata geçireceğiz. Böylece ürünlerin doğrudan tüketiciye ulaşmasını sağlayarak kırsal mahallelerimizde ekolojik üretimin artırılmasını sağlayacağız. Projemizle birlikte kırsalda istihdamın önemli miktarda artırılmasını hedefliyoruz' diye.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan da tarımsal üretimin artırılması açısından projenin çok önemli olduğunu belirterek Başkan Genç'e teşekkürlerini iletti.




Editör: Haber Merkezi