Türkiye'nin 6 ay ile en uzun süreli kar altında kalan bölgesi olan ve Bakanlar Kurulu kararıyla 2008 yılında Kış Turizm Sporları Merkezi ilan edilen Rize'nin 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Dağı tarihi bir adım atıldı. Ekstrem spor tutkunu iş insanı Ruşen Ekşi tarafından hazırlanan proje ile Ovit Dağı'nda babylift sistemleri kuruldu, amatör ve profesyoneller için kayak pistleri oluşturuldu. Kar motorları ile turlar ve kızaklarla kayak aktiviteleri için hazırlıklar tamamlandı. Ovit Dağı'nda, kış turizm sporları merkezi projesinin ilk etabı 18 Ocak Cumartesi günü hizmete giriyor.

OVİT BUTİK OTEL'DE HİZMETE GİRİYOR
Ovit Yaylası'nda iş insanı Bülent Ekşi tarafından taş ve ahşap karışımlı yöre mimarisi motifiyle inşa edilen Ovit Butik Otel de aynı gün hizmete giriyor. Gazeteciler Muhammet Kaçar ve Aytekin Kalender tarafından işletilecek 17 özel dekore edilmiş odası, 45 yatak kapasitesi ve yöresel lezzetlerin sunulacağı restoranı ile fark yaratacak otel, konuklarına yaylada kış aylarında unutulmaz kar tatili keyfi yaşatacak. Kuzinesinde ısınacağınız, yöresel lezzetleri tadabileceğiniz, konforlu odalarında güne zinde uyanabileceğiniz, yaylasının temiz havası ile güne başlayacağınız Ovit Butik Otel, doğa turizmi ne yeni bir soluk getirecek.

DENEYİM TURİZMİ İLE FARK YARATACAK
Karadeniz'in en yüksek yaylalarından Ovit'te doğal yaşam ve deneyim turizmi seçenekli özel konseptiyle konuklarını ağırlayacak Ovit Butik Otel'de tatillerini yapacak misafirler, yaylada lastik ayakkabı ve kıl çorabının da yer aldığı özel yöre kıyafetlerini giyerek hayvanları otlatacak, çobanlık yapacak. İkizdere Vadisi'nde çay toplayarak fabrikada işleyecek konuklar tarladan bardağa çayın tüm üretim aşamalarına tanık olacak. Anzer Yaylası'nda bal üretimi deneyimini yaşayacak konuklar, Ovit Gölü ve deresinde oltalarla balık avlayacak. Tarihi su değirmeninde mısır unu eleyecek misafirler, İspir'in ünlü kuru fasulyesini tarlada ekerek, ziyaret ettikleri yerlerde üretilen doğal ve organik ürünlere ulaşacak. Ulusal ve uluslararası tur firmaları ile birlikte Karadeniz'de deneyim turizmini başlatacak Ovit Butik Otel, yöre turizmine farklı bir tarz kazandıracak.

YAYLA TURLARI İLE ZİRVELERE ULAŞILACAK
Karadeniz'in en yüksek yaylası Ovit'te doğal yaşamda tatillerini yapacak konuklar, asırlardır süregelen yaylacılık kültürünü yaşayacak, yaz sıcağında üşüyecek, yaylasında üretilen organik doğal lezzetleri tadabilecek, gürültüden ve şehrin stresinden uzak kalacak. Konuklar bulutların üzerindeki doğa harikası Yedigöller, şelaleler, Sivrikaya, Petran, Cimil, Anzer, Meles Yaylalarında trekking ve safari yaparak keyifli bir doğa tatili geçirecek.

Rize’de AVM’de Bıçaklı Kavga! Rize’de AVM’de Bıçaklı Kavga!

Editör: Haber Merkezi