'Kor Gibi Aşk' single çalışması ile 2012 yılında keyifli bir çıkış yaparak adından söz ettiren sanatçı uzun yıllar boyunca yardımlaşma ve dayanışma etkinliklerinde sık sık konserler vermiş, olağan sahnesini kitlelerin kaynaşması ve kucaklaşması amacıyla sivil toplum çalışmalarıyla taçlandırmıştı. Geçtiğimiz yıllarda babasının uzun seneler süren sağlık sorunları döneminde 'önce babam, sonra şarkılar' diyen Uysal, bir dönem sahnelere ara vermeyi tercih etmişti.

ADETA BESTE FABRİKASI
Ozan Uysal, söz ve müziği kendisine ait olan en az 300 şarkısının bir kısmını son aylarda çeşitli sanatçılarla paylaşmış, 'bestelerin efendisi' unvanıyla yer yer magazin sayfalarında yerini almış, son haftalarda da stüdyoya da girmişti.

Rize, Marka Başvurularında 34. Sırada Rize, Marka Başvurularında 34. Sırada

ÖZGÜN MÜZİK SÜRPRİZİ
Karadenizli şarkıcının pop, slow, fantezi gibi birçok eserlerine bu kez özgün müzik tarzı da eklendi. Yeni single çalışmasında özgün bir şarkı ile sevenlerine sürpriz yapmaya hazırlanan Ozan Uysal; 'Özgün müzik son yıllarda geri planda bırakıldı, bırakılmaya da devam ediyor. Sanatçıların özgün müzik eseri seslendirmesinden geri kalmaması, kaygılanmaması gerektiğini düşünüyorum. Kimse kimseden korkmasın, çekinmesin, sanat olsun her yer! Ahmet Kaya'nın, birçok sanatçının özgün eserlerini herkes özgürce söyleyebilsin, keyifle dinleyebilsin; benim de birçok meslektaşımın da eserleri ölümsüzleşsin istiyorum. Ne kadar birleşirsek, o kadar güçlü oluruz. Şarkılar mıknatıs gibi bizi çeksin' şeklinde konuştu.

İLHAM MI SİZE, SİZ Mİ İLHAMA GİDİYORSUNUZ?
Sosyal medyada yer yer sevenlerinin sorularını yanıtlayan Ozan Uysal, bir fanının 'bu kadar çok besteyi nasıl üretebiliyorsunuz' sorusuna şu yanıtı verdi;
Doğadan, insanlardan, nesnelerden; iyi kötü, güzel çirkin her şeyden ama her şeyden besleniyorum. Şöyle bir oturup da 'bugün şu kalıplarda şöyle bir şarkı üreteyim' demiyorum ki! Doğadan geliyor, bir anda vücudumda hissediyorum ve kayda döküyorum, bazen de hayallerimi döküyorum notalara… Hepimizin bir görevi, yapabildikleri var bu hayatta. Ben muhteşem bir aşçı gibi yemek yapamam, ya da bir yazılım dehası gibi teknoloji üretemem. Ama müzik ve sanat dediğimizde hemen köşeye kapanıp şarkılar ile susuzluğumu gidermeyi, doyabilmeyi seviyorum. Yaşamak için hava, su, oksijen gereklidir ya, işte ben de 'olmazsa olmazı' ekleyerek bir de 'müzik' diyorum.

ÇOK YAKINDA
Ozan Uysal'ın yeni single çalışması, önümüzdeki günlerde milyonlarca müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

Editör: Haber Merkezi