İfadesinde PKK`nın sözde Karadeniz açılım grubuna yönelik önemli bilgiler veren teröristin yer göstermesiyle yapılan aramalarda, arazide tespit edilen 2 sığınak ve 5 depo imha edildi. Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü`nde sorgusu süren `Kawa` kod adlı İran uyruklu PKK`lı terörist Behrüz Düdükkaya`nın sorgusu sürüyor. Seydi köyü yaylası kırsalında bahar operasyonu sürdüren güvenlik güçlerine teslim olan teröristin ifadesinde, örgütün sözde Karadeniz açılım grubuna ilişkin bilgiler verdiği ifade edildi. Düdükkaya`nın içerisinde 2 yıl önce Trabzon`un Maçka ilçesinde Eren Bülbül ve Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik`in şehit olduğu saldırının da yer aldığı örgütün bölgede son 5 yıllık tüm silahlı eylemlerinde yer aldığı belirlendi.

YER GÖSTERDİ, SIĞINAK VE DEPOLAR BULUNDU

`Kawa` kod adlı İran uyruklu PKK`lı terörist Behrüz Düdükkaya, alınan yoğun güvenlik önlemleri altında Giresun`un kırsal kesimindeki bazı arazilerde yer gösterdi. Bölgede yapılan aramalarda bazı sığınak ve depolar tespit edildi. Güvenlik güçleri, teröristin Espiye ve Doğankent`te gösterdiği ve içinde silah, patlayıcı madde, erzak ve yaşam malzemesinin olduğu 2 sığınak ile 5 depo bulunarak imha edildi.

DESTEK GELMEYİNCE TESLİM OLMUŞ

Son yıllarda süren operasyonlarla ağır darbe alan PKK`nın 15`i etkisiz hale getirilen 22 kişilik sözde `Karadeniz Açılım Grubu`nda yer alan PKK`lı terörist Behrüz Düdükkaya sorgusunda, örgüt tarafından yalnız bırakıldıklarını ve zorlu arazi koşullarına dayanamadığı için teslim olduğunu söylediği öğrenildi. Bölgede `Cudi Zaza` kod adlı PKK`lı Mehmet Yakışır`ın etkisiz hale getirilmesinin ardından tek kalıp kışı ormanda geçirdiği anlatan Düdükkaya, İçişleri Bakanlığı`nın `Terör arananlar` listesinde gri kategorideki `Aras` kod adlı Aras Aslan`ın ise kendisinden ayrıldığını ifade ettiği bilgisine ulaşıldı.

Tokat'ta deprem Tokat'ta deprem

TERÖRİST ARAS`IN İZİ SÜRÜLÜYOR

Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı`na bağlı JÖH timleri, kış mevsimi boyunca Giresun, Ordu, Trabzon ve Gümüşhane kırsalında eş zamanlı operasyonlar sürüyor. Telsiz kestirmesinde sorgusu süren `Kawa` kod adlı Behrüz Düdükkaya ile terörist Aras Aslan`ın birlikte hareket ettiği de belirlendi. Tunceli`ye kaçmak için girişimde bulunan Aras Aslan`ın, operasyonlar karşısında arazide sıkıştığı tespit edildi. Halen bölgede olduğu tahmin edilen terörist Aras Aslan`ın yakalanması için de gönderilen takviye kuvvetlerle birlikte Ordu, Giresun, Gümüşhane ve Tokat`ta eş zamanlı operasyonlar yürütüldüğü bildirildi. Öte yandan, Doğu Karadeniz Bölgesi`nde Gümüşhane, Giresun, Ordu ve Trabzon illeri kırsalında terör örgütü PKK`ya yönelik operasyonların yoğunlaştırılarak sürdürüleceği belirtildi.








Editör: Haber Merkezi