Daha önce Rize Merkez'de İslampaşa Mahallesi'nde üretim yapan Çaykur Paketleme Çay Fabrikası yeni yerine taşındı. Eski fabrikanın yıkım işlemleri tamamlanarak İyidere ilçesi Hazar Mahallesi'nde kurulan yeni çay paketleme fabrikasında üretime geçildi.

Dünyanın en modern paketleme fabrikalarından birisi olan Çaykur Paketleme Çay Fabrikası çevreci özelliklerle tasarlandı. Fabrikada güneş enerjisinden yararlanmak için çatı kaplama malzemesi olarak fotovoltaik güneş panelleri tercih edildi. Binanın iklimlendirilmesi borularla taşınacak olan deniz suyu ile yapılıyor. Binanın çatısından toplanan yağmur suyu sulama ve temizlik işlerinde kullanılarak su israfının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Fabrikada, gün ışığından mümkün olduğunca fazla faydalanılması için imalat kısımlarının cephe duvarları cam olarak tasarlandı. Fabrika binasında tüm zemin kaplamaları, duvar elemanları ve tavanlar gıda üretiminde hijyen koşulları sağlayacak ve en az bakım gerektirecek şekilde inşa edildi. Yarı mamul çay el değmeden, tam otomasyon şeklinde mamul hale getirilerek robotik sistemle depolanacak. Özelliklerine göre elektronik sistemle sınıflandırılarak çaylar ayrı ayrı depolanacak. Kuru çayın fabrikadan araçlara yüklenmesinde de robotik sistem kullanılarak zaman kaybının önüne geçilmesine çalışılacak.

Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

Toplam kapalı alanı 40 bin 859 metrekarede olan paketleme fabrikası, bodrumla 5 kat olarak inşa edildi.

Editör: Haber Merkezi