Geçen yıl Türkiye genelinde katılmış oldukları oroje yarışmasını kazanan Rize Pazar Fen Lisesi ekibi, projenin ilk ayağında yurt dışından gelen konukları Pazar'da ağırlamış daha sonra Portekiz ve Romanya'ya gitmişti. Proje kapsamı içeresinde gezdikleri ülkelerin kültürlerini, eğitimlerini, insanlarını yakından tanıma fırsatı bulan öğretmenler ve öğrenciler, bu kez projenin 3'üncü ayağı olan Makedonya'ya gittiler.

Rize’de Bıçaklı Kavgada Kan Aktı Rize’de Bıçaklı Kavgada Kan Aktı

Proje Koordinatörü Muazzez Tikbaş yaptığı açıklamada 'Erasmus projesi kapsamındaki hareketliliğimizi gerçekleştirmek üzere Makedonya 'dayız. Pazar Fen Lisesi olarak ülkemizi temsil ediyoruz. Proje hareketliliğine Fizik Öğretmeni Sabit Yalnız, Matematik Öğretmeni Fethiye Balcı ve Proje koordinatörü Muazzez Tikbaş ve 6 öğrenci katıldı. Proje ortağımız olan okul Sou Gimnazija 'Goce Delcev ' de etkinliklerimize Pazartesi günü başladık. Diğer ortaklarımız, Portekiz, Romanya ve Litvanya da öğrencileri ile birlikte katıldılar' dedi.

Etkinliklerin yan ısıra tarihi yerleri de gezildiğini belirten Tikbaş, 'Üsküp'te Mustafa Paşa Cami'ni, kilise, sinagog ve müzeleri ziyaret ettik. Öğrencilerimiz 5 asır boyunca Osmanlı İmparatorluğu'nun egemenliği altında kalan Makedonya'da Osmanlının kültürel değerlerini görme fırsatı elde ettiler. Yaptıkları etkinliklerle diğer ülkelerden gelen öğrencilerle ve Makedonlarla kültürel paylaşımda bulundular. Etkinlikler Cuma gününe kadar devam edecek. Hafta sonu Türkiye 'ye döneceğiz' diye konuştu.

FOTO GALERİ

Editör: Haber Merkezi