19 Kasım 2018 Pazartesi günü Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yusuf Karali Dini üksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar, öğrenciler ve gençler katıldı.
Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur'an Kursu öğrencilerinden Abdussamed Koçali'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başlayan program yine genç öğrencilerden oluşan ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ve Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 'Gençlik' konulu sinevizyon gösterimiyle devam etti.

İl Müftüsü İsmail Yalçın gerçekleştirdiği açış konuşmasında katılımcıları selamlarken 'Geçen yıla kadar 'Kutlu Doğum Haftası' adı altında miladi takvime göre kutlanan hafta, bundan böyle 'Mevlid-i Nebi Haftası' olarak hicri takvime göre idrak edilecektir' dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç konferansında Mevlid-i Nebi'nin tarihçesinden söz ederek Peygamber Efendimizin çağımıza, ümmetine, gençliğe ve insanlığa mesajları nelerdir, evrensel bir Peygamber olarak, ahir zaman Nebisi olarak bizlere neler getirmiştir sorularını cevaplandırdı.Peygamberimizin gençlerle olan münasebeti, onlara yaklaşımı, onlarla olan iletişimi ve onlara verdiği değerden bahseden Dinç, Peygamberimize Peygamberlik verildikten sonra ilk olarak etrafında topladığı Hz. Ali, Sa'd b. Ebi Vakkas, Mus'ab b. Umeyr, Zübyr, Bilal-i Habeşi gibi gençleri eğiterek çalışmaya başladığını ifade etti.
Günümüz gençliğinin yaşamına da değinen Kadir Dinç, gençliğin tamamen dijital dünyanın esiri olduğuna, ilişkilerin sanallaştığına ve mahremiyet mefhumunun zayıfladığına dikkat çekerek Necip Fazıl'ın ifade ettiği gibi 'zaman bendedir ve mekan bana emanettir' şuurunda bir gençlik yetiştirmeliyiz, dedi.

Rize’de 16 Adet Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi Rize’de 16 Adet Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, 'Kim Allah'a ve Peygambere itaat ederse, işte onlar, Allah'ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddîklarla, şehidlerle ve iyi kimselerle birliktedirler' ayeti ve 'Kişi sevdiği ile beraberdir' hadisini hatırlatarak sözlerini tamamladı.Program sonunda katılımcılara, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 'Peygamberimiz ve Gençlik' isimli kitap hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi