Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, yaptığı açıklamada, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de kabul edilen 39 sıra sayılı kanunun 7. Maddesinde Rize Sahil Üniversite Dolgusu ve Rize İyidere Lojistik Merkez Limanı projelerinin düzenlemeleri yer almaktadır. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Emeği geçenlere şükranlarımızı sunarız. Rize'mize hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.

İYİDERE LOJİSTİK MERKEZ LİMANI

İç ve Doğu Anadolu'ya geçiş noktası konumunda olan İyidere, yurtiçi ve yurtdışından gelen yük gemilerinin, yüklerini limana boşaltarak, buradan İç ve Doğu Anadolu'ya karayolu ile daha hızlı bir şekilde ulaştırmasını sağlayacak. Aynı şekilde İç ve Doğu Anadolu üretilen ürünlerin bu liman üzerinden deniz yolu ile yurtiçi ve yurtdışına nakliyesi yapılacak.

Lojistik üs konteyner, genel kargo, kuru yük ve ro ro gemilerine hizmet vermek üzere çok amaçlı olarak planlandı. Liman terminal sahası, Karadeniz sahil yolunun deniz tarafına yapılacak dolgu ile oluşturuldu.

Proje ile İyidere İç ve Doğu Anadolu'ya geçişi sağlayacağından dolayı yurtiçi ve yurtdışından gelen yük gemilerinin yüklerini limana boşaltarak buradan İç ve Doğu Anadolu'ya kara yolu ile daha hızlı bir şekilde ulaşım sağlanacak. Aynı şekilde İç ve Doğu Anadolu'da üretilen ürünlerin bu liman üzerinden deniz yolu ile yurtiçi ve yurtdışına nakliyesinin yapılması hedefleniyor.

Rize’ye Gelenler ‘RİZE’ Yazısıyla Karşılaşacak Rize’ye Gelenler ‘RİZE’ Yazısıyla Karşılaşacak

Projenin 3 yıl sürmesi beklenmekte olup, inşaat aşamasında 250 kişi, işletme aşamasında ise 150 kişinin çalışması planlanıyor. Proje kapsamında dolgunun büyük bölümü taşlarla yapılacak olup rıhtım betonları, ana dalgakıran koruma tabakalarının bir kısmı (antifer bloklar) betonla oluşturulacak. Projenin inşaat aşamasında dolgu için anroşman taşın kullanılacak. İhtiyaç olunan taş dolgu yakın çevredeki maden sahalarından karşılanacak.

Editör: Haber Merkezi