Çelik Kanatlar Rize'de Çocuklar İçin Uçtu Çelik Kanatlar Rize'de Çocuklar İçin Uçtu

Kovid-19 pandemisi sebebiyle online yapılan diş hekimliği fakültesi mezuniyet törenine, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende, 2019-2020 Akademik Yılı fakülte birincisi Elif Altınok mezun öğrenciler adına konuşma yaptı.

Mezuniyet töreni, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş ve RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ın konuşmalarıyla devam etti.

Diş Hekimliği Fakültemiz hakkında kısa bir bilgi veren Karaman, 'Diş Hekimliği Fakültemiz, 2010 yılında kurulmuş ve 2013-2014 akademik yılında ilk öğrencilerini almıştır. Şu anda Diş Hekimliği Fakültemizde 384 öğrenci ve 73 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Diş Hekimliği Fakültemiz ilk mezunlarını 2018 yılında vermiştir. Sizler 3. dönem mezunları olmaktasınız. Diş Hekimliği Fakültemiz hem geleceğin genç diş hekimlerini yetiştirmekte, hem uzmanlık eğitimi vermekte hem de diş hastalıkları konusunda ilimize ve bölgemize sağlık hizmeti sunumu yapmaktadır. Bu üç alanda da kurulduğu günden bugüne kadar çok önemli görevler yapmıştır. Bu vesileyle Diş Hekimliği Fakültemizin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, katkısı olan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.' dedi.

Karaman, İslampaşa Mahallesi'nde yapımı devam eden 175 ünitlik yaklaşık 24 bin metrekare kapalı alana sahip yeni diş hekimliği fakültesi binası hakkında da bilgi verdi.

Karaman konuşmasını, 2019-2020 Akademik yılında Diş Hekimliği Fakültemizden mezun olan öğrencilerimize başarılarla dolu, sağlıklı ve huzurlu bir meslek hayatı dileyerek tamamladı.

Dereceye giren ve mezun olan öğrencilerin isimlerinin okunduğu tören, diş hekimleri meslek andının söylenmesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi