Doç.Dr. Ayşegül Çopur Çiçek'in simülasyon merkeze hakkında bilgilendirmelerde bulunduğu incelemeleri ardından, Rize Valisi Kemal Çeber, yaptığı açıklamada; 'Bu simülasyon merkezi, teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde öğrencilerin henüz hasta ile karşılaşmadan önce, hastaya zarar vermeden, tekrarlayarak, hata yapıp, hatalarından öğrenerek deneyim kazanmasına olanak veriyor. Öğrenciye performansı üzerinde düşünmesi için gerekli eğitsel ortamı hazırlayabiliyor. Bu yöndeki örnekleri çoğaltmamız mümkün. Böyle bir teknolojinin Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde ve Rize'de olması memnuniyet vericidir' dedi.

Simülasyona dayalı eğitimler her öğrencinin öğrenmesine fırsat eşitliği yarattığını belirten Vali Çeber, 'Bu Simülasyon Merkezinden Türkiye'de 3 üniversitede mevcut. Bu üniversitelerden bire de RTEÜ. Rize için büyük bir zenginlik. Simülasyon merkezinden acil servisten yoğun bakım ünitesine, poliklinik hizmetinden evde bakım hizmetine kadar bütün detaylar düşünülmüş çok kapsamlı bir merkez' dedi ve böyle bir tesisin Rize'ye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde oluşturulan 'Simülasyon Merkezinde' incelemeler esnasında Rize Valisi Kemal Çeber'e Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, RTEÜ Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Karaman, Rize Barosu Başkanı Av.Ümit Peçe, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Müsiad Rize Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Taylan ve diğer yetkililer eşlik etti.

Netflix, Türkiye Fiyatlarını Zamladı Netflix, Türkiye Fiyatlarını Zamladı

Editör: Haber Merkezi