Rize’de Bıçaklı Kavgada Kan Aktı Rize’de Bıçaklı Kavgada Kan Aktı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A üniversite öğrencileri araştırma projeleri destekleme programı 2021 yılı 2'nci dönem bilimsel değerlendirme sonuçlarına göre RTEÜ, yeni dönemde en fazla öğrenci projesi kabul edilen 15'inci üniversite oldu.

Farklı fakültelerde öğrenim gören öğrenciler tarafından danışman öğretim elemanları rehberliğinde hazırlanarak başvurusu yapılan 86 projenin 67 tanesi TÜBİTAK tarafından kabul edilerek desteklendi. Eğitim Fakültesi ise desteklenen 21 projesi ile eğitim fakülteleri arasında Türkiye'de 3'üncü oldu.

RTEÜ, daha önce de TÜBİTAK 2209-A üniversite öğrencileri araştırma projeleri destekleme programı kapsamında 2020/2 döneminde 35 projeyle 12'nci i ve 2021/1 döneminde de 20 projeyle Türkiye'de 15'inci olmuştur. 2021/2 döneminde de kabul edilen 67 projesiyle Türkiye'de tüm üniversiteler arasında 15'inci oldu.

'Öğrencilerimizin Gelişimini Destekliyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu hedeflere ulaşmak ancak eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirmede kaliteyi artırmakla mümkün olacağını söyleyen RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 'Üniversite olarak bu bilinçle çalışmaktayız. Bu anlayışla öğrencilerimizin gelişimini destekliyoruz. Yaptıkları projelerle üniversitemizin 5 dönemdir Türkiye'de tüm üniversiteler arasında ilk 15'te yer almasını sağlayan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Bu süreçte onları yönlendiren ve yol arkadaşlığı yapan, nitelikli bireyler olarak yetişmeleri için fedakarca çalışan akademik ve idari personelimize ve birim yöneticilerimize teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi