Rektörlük Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen protokolü, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile Gürcistan Parlamentosu Milli Kütüphane Müdürü Giorgi Kekelidze imzaladı.

İmza töreninde bir konuşma gerçekleştiren Karaman, üniversitelerin AR-GE gibi akademik faaliyetler yanında, daha fazla sosyal ve kültürel ilişkileri artırmak için gerek ulusal gerekse uluslararası kurum ve kuruluşlarla iş birliği anlaşmaları yaptıklarını söyledi.

Karaman, konuşmasının sonunda anlaşmanın iki kurum için de hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu

Kendilerini sıcak ve samimi karşılamalarından dolayı Karaman'a teşekkür eden Kekelidze ise, uluslararası standartlarda bir eğitim gerçekleştiren RTEÜ ile iş birliği yapmaktan memnun olduklarını ifade ederek, farklı projelerde de birlikte hareket etmeye hazır olduklarını belirtti.

Protokol ile, RTEÜ ve Gürcistan Parlamentosu Ilia Çavçavadze Milli Kütüphanesi arasında her türlü sosyal, kültürel ve bilimsel faaliyetlerin ortak nitelikler ekseninde geliştirilmesi amaçlanıyor.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, RTEÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nagihan Kaynak'ın hazır bulunduğu imza törenine, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze ve beraberindekiler ile Gürcistan Parlamentosu Ilia Çavçavadze Milli Kütüphanesi heyeti de katıldı.

Tören, karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi